Obavijesti

Sport

Komentari 68

Na krovu Europe! Jugaši su po četvrti put osvojili Ligu prvaka

Na krovu Europe! Jugaši su po četvrti put osvojili Ligu prvaka
1

Hrvatska nakon deset godina opet ima prvaka Europe u vaterpolu! Nakon Egera i Pro Recca, pao je i OIympiacos u finalu u Budimpešti. Jug je najbolja momčad Starog kontinenta

VIDEO

Vaterpolisti Juga četvrti su put prvaci Europe! Nakon velike borbe u finalnoj utakmici završnog turnira Lige prvaka u Budimpešti svladali su grčki Olympiacos 6-4 (1-1, 2-1, 1-1, 2-1). Grčkom sastavu bio je to prvi poraz u cijeloj sezoni.

Nakon 1981., 2001. i 2006., Gospari su ponovno na krovu Europe. Uspjeh je još veći kad se zna da je to prvi put da je Jug trijumfurao u najelitnijem europskom klupskom natjecanju izvan svoga Gruža.

Dubrovčani su pod vodstvom Vjekoslava Kobešćaka prvi put u povijesti kluba osvojili četiri velika turnira u jednoj sezoni. Bili su najbolji u Prvenstvu i Kupu Hrvatske, Jadranskoj ligi i Ligi prvaka.

Marko Bijač s 11 je obrana, od čega dvije ključne u zadnjim minutama, zaslužio nagradu za najboljeg golmana završnog turnira, a hrvatski Brazilac Felipe Perrone, najefikasniji među kapicama Juga s dva gola, najbolji je igrač Final Sixa. Po jedan gol dodali su Joković, García, Benić i Obradović. Za Olympiacos su zabijali Gounas, Fountoulis, Mourikis i Vlachopoulos, a hrvatski golman Josip Pavić imao je osam obrana.

Dubrovčani su potvrdili da su trenutno najbolja momčad svijeta jer su u polufinalu detronizirali prvaka Pro Recca boljim izvođenjem peteraca, a u finalu su bili bolji od Olympiacosa, sastava koji je zapravo reprezentacija Grčke.

Prva četvrtina završila je 1-1, a drugi je dio igre Jug dobio s 2-1, da bi u zadnju četvrtinu hrvatski prvak ušao s prednošću od 4-3. Kod vodstva Juga 5-4 dvije minute prije kraja Bijač je obranio udarac iz blizine Grka, koji su imali igrača više, a 48 sekundi prije kraja vratar Juga i apsolutni junak utakmice zaustavlja još jedan udarac u situaciji kada dubrovački sastav ima igrača manje. Deset sekundi prije isteka vremena Perrone pogađa iz peterca za konačnih 6-4 i veliko slavlje Dubrovčana.

Treće mjesto na ovogodišnjoj Ligi prvaka osvojio je mađarski Szolnoki koji je s 11-7 porazio demotivirani Pro Recco.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju