Obavijesti

Sport

Komentari 7

Dudu: Joža me otkrio, bio mi je najdraži trener, pamtit ću ga...

Na komemoraciju i sprovod Josipa Kužea došli su mnogi njegovi bivši igrači. Na Mirogoju su bili Luka Modrić i Eduardo. Pamtit ću ga po dobroti, kazao je Eduardo

VIDEO

Navijači Dinama jučer su zauvijek ispratili svog omiljenog trenera. Bad Blue Boysi su ispod sjeverne tribine nacrtali grafit u spomen na Josipa Kužea, zapalili su 61 baklju, a onda su se zaputili na sprovod na Mirogoj.

- Ovo što su napravili Bad Blue Boysi govori kako je velik čovjek bio. Ne znam tko bi od bivših aktualnih trenera ili igrača dobio ovakvu počast, to se dugo neće ponoviti - rekao je Ćiro Blažević, a Jožin sin Marko je kratko dodao:

- Znao sam da tatu vole i cijene, ali tek sam sad shvatio koje su to dimenzije ljubavi bile.

Prije sprovoda na Maksimiru je održana komemoracija za preminulog trenera, koji je prošle nedjelje u 62. godini izgubio bitku s teškom bolešću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nikad nisam pomišljao da ću pričati na komemoraciji Josipa Kužea. Sudbina je tako htjela, bolest je uzela dragog Jožu. Imao sam čast s njim surađivati dok je bio i igrač i trener. Obrazovan ne samo nogometno. Nekoliko puta smo se rastajali i sastajali s njim, a Dinamo je njemu uvijek bio u mislima. - rekao je na komemoraciji predsjednik “modrih” Mirko Barišić.

Na komemoraciju je došao i Zorislav Srebrić, direktor hrvatskih reprezentacija.

- Kuže je bio i trener, učitelj i odgajatelj. Završio je pravni fakultet, trenerske škole, mi smo uvijek u njemu vidjeli nešto posebno. To je taj mladić koji je s violinom dolazio na treninge u Dinamo. Laka ti zemlja, Josipe, i počivaj u miru - oprostio se od Jože Zorislav Srebrić.

Pjesmu Dobriše Cesarića “Slap” izrecitirao je na kraju komemoracije za Josipa Kužea trener Mirko Bazić, koji je s Jožom imao “poseban odnos”.

Na sprovod Josipa Kužea došli su i njegovi bivši igrači; Luka Modrić, Eduardo da Silva, Marijan Buljat, Ivan Bošnjak, Danijel Pranjić, Etto... Bio je na Mirogoju i reprezentativac Nikica Jelavić...

- Joža me otkrio, dao mi je priliku bez da me pošteno vidio kako igram. Bio mi je najdraži trener. Pamtim ću ga po dobroti i po ljudskoj toplini kojom je zračio - kaže Dudu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida