Sport

Komentari 30

'Dug je put pred Bornom, s 18 nisam znao hoću li igrati tenis'

'Dug je put pred Bornom, s 18 nisam znao hoću li igrati tenis'

Pomoglo mi je i iskustvo, konačno i ono dolazi do izražaja. Iskusniji sam od njega u Davisovu kupu, ne znam koliko je on u karijeri odigrao mečeva u pet setova...

Viktor Troicki čudesno je preokrenuo meč protiv Borne Ćorića u Davisovu kupu. Iako je izgubio prva dva seta, a odmah i servis na početku trećeg, Srbin se uspio vratiti u igru i pobijediti u pet setova.

- Publika mi je dala snagu u odlučujućim trenucima. U trećem setu sam, poslije dva izgubljena, bio u zaostatku od jednog brejka, tu sam osjetio da se lomi meč. Izdržao sam, publika mi je pomogla u tim teškim trenucima, dobio sam dodatnu snagu. Borna je igrao bolje na početku, ali je pao u nastavku. Osjetio sam da sam iskusniji i to mi je konačno pomoglo da dođem do pobjede u ovom važnom duelu, rekao je Troicki i dodao:

- Pomoglo mi je i iskustvo, konačno i ono dolazi do izražaja. Iskusniji sam od njega u Davisovu kupu, ne znam koliko je on u karijeri odigrao mečeva u pet setova. Osjetio sam da sam jači od njega fizički, znao sam da mogu izdržati do kraja i zato sam u glavi bio stabilan.

Pohvalio je Bornu Ćorića.

- Dobivao je igrače iz vrha, pred njim je sjajna karijera. Ali, još je rano govoriti o tome da će biti Top 5. On je još dijete, dug je put pred njim. Ja sa 18 godina još nisam ni znao hoću li igrati tenis...

Najčitaniji članci