Obavijesti

Sport

Komentari 1

Duje Draganja zbog bolnog ramena propustio 'stotku'

Duje Draganja zbog bolnog ramena propustio 'stotku'
12

Ni Duje Draganja ni Gordan Kožulj nisu plivali u petak. Duju muči ozljeda, a Gordan je dan ranije završio na infuziji zbog slabosti

VIDEO

Već prije finalne utrke znalo se da su zlato i srebro rezervirani za Francuze, ali ni bronca na 50 slobodno nije utješila Duju Draganju.
- Opet sam pogriješio. Sve tri utrke bio sam loš na okretu, a u finalnoj utrci najlošiji - još vruće glave pričao je Draganja, ali već nekoliko minuta kasnije razočaranje je zamijenio osmijeh. Da je i savršeno “okrenuo”, ništa se na kraju ne bi promijenilo. Francuzi su bili gotovo pola sekunde ispred njega, a to ni Dujino savršeno plivanje sinoć ne bi nadmašilo.
- Oni su doista strašni, trenutačno su liga za sebe i nemam za čim previše žaliti. Brončana medalja nije neuspjeh i život ide dalje - rekao je Duje.
Nova šansa trebala je doći već sutra, na dvostruko dužoj dionici, ali - šok. Na jutrošnjim kvalifikacijama Duje se nije pojavio, a navodno je upitno hoće li još nastupiti na Europskom prvenstvu. Rame ga ipak previše boli da bi išta riskirao.
- Nakon utrke na 50 metara Draganja je osjetio bol u ramenu koje je lani operirao, no dnevnim odmorom i terapijom vjerujemo da ćemo ozljedu sanirati do utrke na 100 mješovito i 50 leptir - stoji u službenom priopćenju fizioterapeuta Steve Kurića.
Bolje sreće nije bio ni Gordan Kožulj, koji je jučer propustio utrku na 50 metara leđno.
- Gordan je sinoć završio na infuziji, ali vjerujemo da nije ništa ozbiljno te da će se uspješno oporaviti i nastupiti na 100 leđno - rekao je Kurić.

JOVANOVIĆ: DUGO SE NISAM OVAKO OSJEĆALA
Stotka nikad nije bila njena prava disciplina, no Sanja Jovanović u Rijeci bi i u njoj puno mogla učiniti. U sutrašnji finale ulazi četvrtim vremenom, dobre volje i prepuna samopouzdanja.
- Konkurencija je ovdje jača nego lani u Debrecenu, ali i ja sam jača, spremnija i bit ću još bolja - rekla je Sanja Jovanović i priznala kako se dugo nije ovako dobro osjećala. Dugo nije ovako dobro plivala i ne bi bilo čudno da danas dopliva do medalje na 100 metara slobodno. Za nju će trebati plivati brže nego ikad prije, ali Sanja je, kaže, i za to sposobna. A što li će tek biti na 50 metara leđno, gdje je još aktualna svjetska rekorderka...

REKORD ZA ČETVRTO MJESTO
Preksinoćnja finalna utrka na 4x50 mješovito bila je jedan od najvećih plivačkih spektakala. Talijanska štafeta osvojila je zlato i postavila novi svjetski rekord u vremenu 1:32,91. Srebrna Njemačka i brončana Rusija također su plivale brže od staroga svjetskog rekorda, isto kao i Francuska, koja je “svjetskim rekordom” završila tek na četvrtome mjestu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica