Obavijesti

Sport

Komentari 23

Vratio se Duvnjak, 'Kauboji' u krcatoj dvorani sredili Švicarce

Vratio se Duvnjak, 'Kauboji' u krcatoj dvorani sredili Švicarce
3

Kauboji su uz puno muke, ali uspješno otvorili ciklus kvalifikacija za Euro. Pali su Švicarci 31-28 u sjajnoj atmosferi u Osijeku. Najbolji kod nas bili su dva Luke, Cindrić i Stepančić sa po šest golova...

VIDEO

Nije to baš dobro izgledalo, ali pobjedi se ne gleda u oči. Upisana su dva boda u kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo protiv vrlo nezgodnog protivnika koji je iskorištavao naše greške.

Slavonci su opet pokazali koliko ogromno srce imaju, a oni su jako zaslužni za pobjedu naše reprezentacije. Veseli i povratak Domagoja Duvnjaka u reprezentaciju nakon devet mjeseci i kobne ozljede protiv Srbije na Euru u Splitu.

Hrvatska je od početka pokušala nametnuti inicijativu, a naša pokretačka snaga bio je Stepančić koji je zabio četiri gola u prvih 15 minuta, ali se onda ugasio. Nismo imali ideju u napadu, a Schmid i Milošević su nas probijali sa svih strana. Švicarska je došla u vodstvo što su držali do kraja prvog dijela.

U drugom poluvremenu smo ipak došli k sebi, vukao nas je Luka Cindrić i uspjeli smo slomiti goste u zadnjih deset minuta. Onda se napokon budi i Luka Stepančić te nam donosi prijeko potrebne golove za pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dvojica Luke, Stepančić i Cindrić predvodili su Kauboje do pobjede sa šest golova, dok je fantastičan bio Andre Schmid kod Švicarske koji nam je utrpao sedam golova.

Nije obrana bila na nivou na kojem smo navikli gledati Kauboje, a pred bivšim ministrom obrane, a sadašnjim pomoćnim trenerom Davorom Dominikovićem je težak zadatak da to usavrši.

Kauboje u sljedećem kolu očekuje utakmica protiv Belgije, a Belgijci su iznenađujuće remizirali protiv Srbije 27-27.

- Osijek je pokazao posebnu ljubav. Jako im puno hvala, a sad nas čeka utakmica u Belgiji i da se plasiramo na Europsko. Na ovakvim utakmicama se traže bodove. Ustrajnom i upornom igrom smo uspjeli preokrenuti - rekao je Lino nakon teške pobjede te otkrio kako smo na kraju slomili Švicarce.

- Ukočili smo Schmida i našli rješenja za njihov napad. Dule se vratio i imao veliki doprinos. Nismo materijalizirali dobru obranu, Milošević nam je stvarao puno problema. Kad je Dule preuzeo Miloševića, odmah je to bolje izgledalo - zaključio je Lino.

Na kraju utakmice predivna gesta, a Domagoj Duvnjak je pokazao o kakvoj ljudini je riječ. Utakmicu je s tribina pratila Ena Šarac koja se već 15 godina bori s tumorom na mozgu, a Dule joj je poklonio dres kao sjajnu uspomenu...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje