Sport

Komentari 19

Durant do pobjede predvodio Dream Team protiv Argentine

Durant do pobjede predvodio Dream Team protiv Argentine

U prijateljskoj provjeri uoči Olimpijskih igara američki košarkaši uspješno su prošli pored Argentine 86-81, koja je unatoč velikim zaostacima umalo preokrenula

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država slavili su u prijateljskoj utakmici u Barceloni, uoči Olimpijskih igara, protiv Argentine 86-81.

Amerikanci su, predvođeni LeBronom Jamesom, Kevinom Durantom, Kobeom Bryantom i društvom, furiozno otvorili utakmicu s nekoliko vezanih trica Duranta i Bryanta, te je do kraja prve četvrtine razlika već bila velikih +15 (31-16). Trica SAD-a nakon prvih 10 minuta igre bila je 7-13 i činilo se da bi ova utakmica mogla biti jednosmjerna.

Međutim, ista ta odlična trica iz prve četvrtine stala je u drugoj (0-7) i Argentinci su se približili na samo -7 (47-40) uoči odlaska na predah.

Nastavak je bio preslika početka utakmice. Bryant i Durant vratili su prednost SAD-a na +20 i Argentinci su izgledali slomljeno. No, do kraja četvrtine Argentinci mini-serijom trica smanjuju na -11 (72-61), te ostavljaju kakvu-takvu neizvjesnost za posljednjih 10 minuta.

Svega dvije minute i 50 sekundi prije kraja Argentinci su se približili na -5 (78-73), ali Amerikanci uzvraćaju mini-serijom 5-0 i odlaze na ipak nedostižnu razliku.

Najbolji igrač susreta bio je Kevin Durant koji je ubacio 27 koševa za SAD.

Najčitaniji članci