Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
26 komentara

Duvnjak spreman, Cindra kaže: Svi će vidjeti novu Hrvatsku...

Hrvatska rukometna reprezentacija u petak putuje na Svjetsko prvenstvo koje će otvoriti u Njemačkoj protiv Islanda. 'Kauboji' su spremni, a u mislima je samo prva utakmica

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska - Å vicarska
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
26 komentara

Izbornik inzistira na dobroj i čvrstoj obrani iz koje će se izlaziti u kontre. Rekao bi da je to jedna nova Hrvatska u nekom bržem izdanju s više izmjena i rotacija. Nadam se da ćemo u prvoj utakmici s neugodnim Islandom dobro odigrati jer posao sigurno neće biti lak, rekao je Luka Cindrić dan uoči odlaska na SP.

[video: 1203167 / ]

Hrvatski rukometaši odradili su pripreme i sad je na redu Svjetsko prvenstvo. Izbornik Červar dao je konačan popis igrača i sve je spremno za odlazak u Njemačku.

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska - Å vicarska POPIS IGRAČA Lino otkrio: Ozlijeđenog Šušnju mijenja mladi Halil Jaganjac!

Duvnjak: Zdrav sam i spreman, jedva čekam da sve započne

Najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak, mnogi bi rekli i napokon, je u potpunosti spreman za nove izazove s hrvatskom reprezentacijom. 

- Jedva čekamo prvu utakmicu sa Islandom 11. Čuli smo da će biti puno naših navijača i to nam puno znači, Iako mi jesmo u krugu tih reprezentacija koje mogu ući u borbu za medalje, 8 9 reprezentacija imaju strašne momčadi - započeo je Duvnjak.

Poreč: Hrvatska i Crna Gora na međunarodnom rukometnom turniru HEP Croatia Cup | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Prvenstvo je veoma izjednačeno pa je teško najaviti pohod na medalju.

- Naš cilj je biti među prvih sedam da izborimo Olimpijske igre u Tokiju jer mislim da je to jako važno za hrvatski rukomet. O očekivanjima možda možemo pričati poslije prve utakmice. samo o njoj razmišljamo, to nam je iznimno bitno za samopouzdanje jer ukoliko s pobjedom krenemo u turnir, onda je puno lakše.

Cindrić: Pritisak je pozitivna stvar

- Mislim da možemo bit zadovoljni s održanim pripremama. U Utakmicama smo neke ciljeve dobro ostvarili, neke ideje koje smo imali od samih početaka. Svi smo zdravi i demo kompletni na prvenstvo koje je dugo pa će nam trebati puno rotacija i izmjena - najavio je Luka Cindrić.

Očekivanja navijača uvijek su velika, ali pritisak za Cindrića ima pozitivan učinak.

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska - Å vicarska | Autor: Davor Javorovic/PIXSELL Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

- Postoji pritisak, ali rekao bi to da je pozitivna stvar. Ulog je velik, ali imamo dobru i samopouzdanu ekipu, idemo pokazati najbolje od sebe - jasan je 'Cindra'

Lino u pripremi ima jednu novu Hrvatsku s kojom će pokušati iznenaditi protivnike.

- Izbornik inzistira na dobroj i čvrstoj obrani iz koje će se izlaziti u kontre. Rekao bi da je to jedna nova Hrvatska u nekom bržem izdanju s više izmjena i rotacija. Nadam se da ćemo u prvoj utakmici s neugodnim Islandom dobro odigrati jer posao sigurno neće biti lak. Hrvatska će igrati u Münchenu, a protivnici su u Olimpijskoj dvorani ŠpanjolskaMakedonijaIslandBahrein Japan.

Prvi susret igramo s Islandom 11. siječnja u 18 sati, potom je protivnik 13. siječnja Japan (16.30 sati), pa Makedonija 14. siječnja (18 sati), 16. siječnja Bahrein (18 sati), a zadnju utakmicu u skupini igramo sa europskim prvakom Španjolskom 17. siječnja u 20.30 sati. 

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

Message