Obavijesti

Sport

Komentari 29

Duvnjakov 18. pokušaj: Vrijeme je za konačnu potvrdu i - zlato

Duvnjakov 18. pokušaj: Vrijeme je za konačnu potvrdu i - zlato
10

Toliko velikih natjecanja nemaju ni Balić ni Karabatić. A kladionice Hrvatsku, iako je gotovo kompletna i europski je doprvak, vide tek kao četvrtog ili petog favorita smotre u Egiptu, koeficijent je između 6 i 8.67

VIDEO

Deset je godina jedan od najboljih rukometaša svijeta, ali u reprezentaciji nikad nije bio ovako..., govorio je Petar Metličić, kao da nije htio reći “nikad bolji”, ali nije nalazio drugu riječ.

- Nikad nije bio tako racionalan. Ne srlja u napadu, ne forsira udarac, ne griješi, u obrani je odličan - nabrajao je Pero.

Pokretanje videa...

01:38

Bilo je to prije točno godine dana. Kad je Duvnjak, nakon godina sličnog, vrlo oštrog filtera kritika, isplivao kao Luka Modrić u Rusiji. Prvi put u životu u dresu hrvatske reprezentacije postao je - neupitan. Vođa, velemajstor, s nepresušnim kreditom kod navijača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Znate li koliko je čekao? Trinaest godina i 16 velikih natjecanja!

Norveska i Hrvatska u utakmici pulufinala Europskog prvenstva u rukometu

Na 17., prošloga siječnja, dobio je konačnu potvrdu. Individualnu, kao najbolji rukometaš Europskog prvenstva, posljedično i najbolji sportaš Hrvatske za 2020. godinu. Ali kolektivnu još nema, zlato još čeka.

U Egiptu nepoderivi Dule kreće u svoj 18. pokušaj.

- Prije je Balić bio naš Modrić, sad je to Dule. Drugačiji je, definitivno. Neću reći zreliji jer on je bio zreo i kad je tek došao u reprezentaciju, ali sad igra najbolje - govorio je Drago Vuković.

Norveska i Hrvatska u utakmici pulufinala Europskog prvenstva u rukometu

Ivano Balić igrao je na 14 velikih natjecanja. Prvo na kojem je trebao biti, SP 2001. godine, propustio je zbog ozljede, a kraj je došao kad ga Slavko Goluža 2013. nije pozvao za SP.

Ni drugi velikan današnjice, Nikola Karabatić, zbog ozljeda nije došao do 18 velikih natjecanja. Duvnjak jest. Jer koliko god bio umoran, izrauban, potrošen, iscijeđen, pa i nezaliječen, uvijek je došao i igrao. I dao svoj maksimum. Prošli SP odradio je pod bolovima, a prije tri godine na Euru u Hrvatskoj ozlijedio se u prvoj utakmici i propustio ostatak.

Kad je iz Zagreba otišao u HSV za 2.25 milijuna eura, postao je najskuplji igrač u povijesti rukometa uz odštetnu klauzulu od 1.1 milijuna eura sa samo 21 godinom, a potom je 2014. u Kiel, u kojemu je i danas kapetan i prije dva tjedna podigao je pehar pobjednika Lige prvaka. Legendarni Irfan Smajlagić ga je kao dječaka od 14 godina pozvao u kadetsku reprezentaciju s kojom je Duvnjak osvojio naslov prvaka Europe i bio proglašen igračem turnira. Bio je to početak.

Godine 2013. IHF ga je proglasio rukometašem godine, a Dule je tada iza sebe ostavio Nagyja, Šterbika, Aguinagaldea i druge velikane.

Na 17 velikih natjecanja u seniorskoj konkurenciji, Duvnjak je osvojio osam medalja, ali niti jedno zlato (četiri bronce i četiri srebra). S 31 godinom u Austriji je prošle zime odigrao turnir života.

I sad je u Egipat otputovao s namjerom da uzme zlato.

Hrvatska - Crna Gora

Neke kladionice Hrvatsku, iako je gotovo kompletna (nedostaju Stepančić i Pavlović) i europski je doprvak, vide tek kao petog favorita. Koeficijent je 8.67, a manji je na Dansku, Francusku, Norvešku i Španjolsku. Neke nas ipak vide ispred Francuza, s tečajem 6. Ali u svakom slučaju Hrvatska nije među tri favorita za zlato.

Kauboji i Dule opet su autsajderi. Oh, kako im ta uloga odgovara...

POGLEDAJTE 24 PITANJA S LINOM ČERVAROM:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje