Obavijesti

Sport

Komentari 1

Dva gola Budana, porazi Rome i Milana, bod Intera

Dva gola Budana, porazi Rome i Milana, bod Intera
3

Hrvatski nogometaši Igor Budan i Ivan Jurić bili su junaci u pobjedi Parme protiv Palerma (2-1), odnosno remiju Genoe protiv Intera (1-1)

VIDEO

Igor Budan je postigao oba pogotka za Parmu (2-1) u domaćem ogledu protiv Palerma osiguravši svom klubu tri važna boda u borbi za opstanak. Prvi pogodak je Budan postigao u 52. minuti kada je Parma imala igrača manje, budući je u 27. minuti isključen Mariga. U međuvremenu su se brojčane snage na terenu izjednačile nakon što je crveni karton dobio i gostujući igrač Barzagli. No, Palermo je i izjednačio u pogocima (Cavani). Još jednom je Igor Budan bio u središtu pozornosti kada je dosuđen jedanaesterac za domaćine u u posljednjoj minuti. Bio je siguran za pobjedu domaćina 2-1.
Ivan Jurić je bio inicijator izjednačenja za Genou protiv vodećeg Intera. Njegov sjajni udarac iz daljine je uspio ukrotiti vratar Intera Julio Cesar, ali je na odbijenu loptu dobro reagirao Borriello i postavio konačnih 1-1 samo pet minuta prije kraja. Inter je, inače, od 40. minute igrao s igračem manje zbog isključenja Pelea.
Momčadi koje se bore za Ligu prvaka su redom kiksale. Najbolje je prošao Juventus koji je uzeo bod na gostovanju kod Empolija, dok su poraženi Fiorentina i Milan. Fiorentina je u samo osam minuta pala u Napulju, dok je Milan poražen na San Siru od Sampdorije. Dario Šimić je utakmicu odgledao s klupe.
Roma je znajući za Interovih 1-1 imala priliku još se više približiti prvoplasiranoj momčadi Serie A i tako maksimalno zakomplicirati završni dio prvenstva, no u takvom cilju ih je zaustavio Lazio. Pobjedonosni pogodak je na Olimpicu postigao Behrami u drugoj minuti sudačke nadoknade.
U prvom poluvremenu Roma je povela pogotkom Taddeija, no u pretposljednjoj minuti prvog dijela Makedonac Pandev je izjednačio rezultat. Svi udarci koje su nogometaši obje momčadi uputili u suparnički okvir završavali su pogotkom, pa je takva tradicija nastavljena i u nastavku.
U drugom poluvremenu je Lazio poveo pogotkom Rocchija iz jedanaesterca u 56. minuti, ali je vodstvo Lazija stajalo samo četiri minute kada je izjednačio Perrotta.Za veliko slavlje Lazija i tugu Rome pobrinuo se Behrami dok su isticale posljednje sekunde gradskog derbija.

LAZIO - ROMA 3-2 (Pandev 44, Rocchi 56-11m, Behrami 90+2 / Taddei 30, Perrota 60)
CAGLIARI - ATALANTA 1-0 (Aquafresca 18)
CATANIA - SIENA 0-0
EMPOLI - JUVENTUS 0-0
MILAN - SAMPDORIA 1-2 (Paloschi 71 / Maggio 12, Delvecchio 25)
GENOA - INTER 1-1 (Borriello 85 / Suazo 11)
Napoli - Fiorentina 2-0 (Lavezzi 23, 31)
LIVORNO - REGGINA 1-1 (Bogdani 61 / Brienza 32)
PARMA - PALERMO 2-1 (Budan 52, 90-11m / Cavani 68)
TORINO - UDINESE 0-1 (Pepe 25)

POREDAK: 1. Inter 68, 2. Roma 61, 3. Juventus 55, 4. Fiorentina 50, 5. Milan 46, 6. Sampdoria 45...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener