Obavijesti

Sport

Komentari 25

Dva navijačka lica Eura: Hrvati i Irci na jednoj, Rusi na drugoj

Dva navijačka lica Eura: Hrvati i Irci na jednoj, Rusi na drugoj
1

Hrvatski navijači zasad spadaju među najljepše priče ovog Europskog prvenstva. Prije utakmice pjevali su zajedno s turskim navijačima, a lijepe scene dolaze i s žuto-zelenih tribina

VIDEO

Nije nas briga za pijane i debele Engleze, oni nam nisu izazov, mi se želimo potući s Poljacima, Hrvatima i Šveđanima, poručio je navodno jedan ruski huligan engleskim medijima. Predstavio se kao Roman i bacio izazov između ostalih i hrvatskim navijačima.

No Roman se ovoga puta prevario. Hrvatski navijači u Francusku su došli uživati u nogometu, a pritom stvaraju i nova prijateljstva. Naravno, iza nas je tek jedna utakmica, no ono što su Hrvati pokazali u Parizu oduševilo je nogometnu Europu. Na početnim stranicama sportskih tiskovina pišu se hvalospjevi Modriću, Rakitiću, Srni, već par stranica dalje hvale se čudesni hrvatski navijači koji dan prije utakmice pjevaju s Ircima, a par sati prije ulaska na Park prinčeva grle se s Turcima u susretu koji je francuska policija označila kao visoko rizičan.

No umjesto prekovremenih radnih sati, dobro opremljene snage reda mogle su spremiti pendreke i uživati u atmosferi koju su im priredili pravi nogometni navijači.

Slično je bilo i prije utakmice još jedne reprezentacije s čijim bi se navijačima sukobio ratoborni Roman. Švedski i irski fanovi kao da su jedva dočekali da se nađu na nekom od gradskih trgova romantične Francuske. Izgledalo je to kao susret starih prijatelja, a sve su začinili otpjevavši jedan od neuništivih hitova velike ABBA-e.

A onda imamo i već spomenutu drugu, ružnu, groznu, odvratnu, stranu Eura. Naravno, prije svega tu mislimo na nerede ruskih i engleskih huligana u kojima uglavnom nastradaju nedužne usputne žrtve. Europski mediji, među kojima naravno prednjače engleski, uglavnom su Ruse okrivili za nerede. No činjenica je da ni Englezi nisu bili sasvim nevini i nikako krivnju ne treba svaliti na jednu, ovoga puta rusku, stranu. Ono što zabrinjava jest činjenica da su se na francuskim ulicama zatekli i huligani nekih drugih reprezentacija koje se čak nisu ni plasirale na Euro i smotru najboljih mogu gledati samo na TV-u. Slučajno? Nikako!

Englezi svakako spadaju među one koji su često nepoželjan gost na ulicama bilo kojeg grada gdje gostuje njihova reprezentacija. Ništa drugačije nije ni ovoga puta. Dapače, Francuska im je jako blizu, a takvu priliku neće propustiti oni najžešći. Dokazuju to iz dana u dan, iz sata u sat... Njima smiješno, normalnim ljudima tužno.

Idućih dana još je nekoliko rizičnih utakmica pred nama, a u svima su uglavnom glavni protagonisti Rusi i Englezi. Prije svega riječ je o utakmicama Rusija - Slovačka (15. lipnja) te Engleska - Wales (16. lipnja). Znaju to i organizatori pa će za te utakmice biti posebno spremni, a svega toga svjesni su i u Uefi odakle su poručili Englezima i Rusima 'još jedan incident i letite s Eura'. 

I dok su Englezi to shvatili ozbiljno pa Rooney i Hodgson mole svoje navijače da se suzdrže od nereda, iz ruskog saveza poručuju kako su oni žrtveno janje te da su njihovi navijači samo branili nacionalne boje. Svašta!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica