Sport

Komentari 11

Dvije skijašice i šest skijaša iz Hrvatske na Snježnoj kraljici

Dvije skijašice i šest skijaša iz Hrvatske na Snježnoj kraljici

Marcel Hirscher, objavio je kraj skijaške karijere, tako se ove godine iščekuje novi sljemenski kralj, a kao najveći favoriti nameću se Norvežanin Kristoffersen, Šveđanin Myhrer i Francuz Pinturault...

Ljubitelji skijanja uživat će u nastupima najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša na utrkama Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2020., a na startu na Sljemenu očekuje nas čak osam hrvatskih predstavnika.

Čudesni Austrijanac, jedan od najboljih skijaša svih vremena i peterostruki pobjednik Snježne kraljice, Marcel Hirscher, objavio je kraj skijaške karijere, tako se ove godine iščekuje novi sljemenski kralj, a kao najveći favoriti nameću se Norvežanin Henrik Kristoffersen, Šveđanin Andre Myhrer i Francuz Alexis Pinturault, koji su ove godine vodeći u poretku slaloma Svjetskog skijaškog kupa. 

Konkurencija će im biti i šest hrvatskih  predstavnika. Istok Rodeš, Elias Kolega i Matej Vidović će pokušat ponoviti sjajne rezultate s prošlogodišnje Snježne kraljice, kada su sva trojica završila među 20 najboljih i osvojili bodove u Svjetskom skijaškom kupu. Istok Rodeš ostvario je najbolji rezultat plasiravši se na sedmo mjesto, čime je ponovio rezultat karijere i tada najavio sjajnu skijašku karijeru. Uz njih će se niz sljemensku stazu ponovno spustiti i Filip Zubčić, Samuel Kolega te Leon Nikić.

Titulu Snježne kraljice pokušat će po peti put osvojiti Mikaela Shiffrin i izdvojiti se na vrhu ljestvice po broju osvojenih naslova. Sjajna Amerikanka i ove je sezone u odličnoj formi te vodeća u ukupnom poretku i poretku slaloma Svjetskog skijaškog kupa. Uz Shiffrin će u borbi za postolje i vodeće mjesto svakako biti Slovakinja Petra Vlhova te Švicarka Michelle Gisin.

Hrvatsku će predstavljati Leona Popović i Ida Štimac. Leoni Popović ovo će biti treći nastup na Snježnoj kraljici, a utrku na Sljemenu najavila je osvojenim prvim bodovima u slalomu u austrijskom Lienzu prošle nedjelje. Peti put u karijeri izborila je drugu vožnju na utrkama Svjetskog skijaškog kupa i na kraju završila na 26. mjestu. Ida Štimac upravo je na Snježnoj kraljici prije dvije godine debitirala u Svjetskom skijaškom kupu, a nakon lanjske ozljede koljena ove se godine vratila na stazu i na Sljemenu će nastupiti po drugi put. 

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u subotu, 4. siječnja. Start prve vožnje je u 13, a druge u 16.15 sati. Muški slalom održava se u nedjelju, 5. siječnja, s početkom prve vožnje u 14.15, a druge u 17.40 sati.

Najčitaniji članci