Obavijesti

Sport

Komentari 22

Mirza: Barcelonu pokušavam dobiti 15 godina, odem i eto...

Mirza: Barcelonu pokušavam dobiti 15 godina, odem i eto...
3

Sudjelovao sam u sva tri finala LP-a koja smo izgubili od Barcelone. Na početku sezone znalo se da će oni biti prvaci Europe, rekao je “mrzitelj” Barcelone Džomba

VIDEO

Savršena utakmica! Dečki su odigrali sjajno, svaka im čast. Rezultatski ogled s Barcelonom nije bio toliko važan, ali ova će pobjeda puno značiti za ugled Zagreba u Europi, rekao je Mirza Džomba (35), kojeg je oduševila pobjeda Zagreba 30-29.

U prvih 26 utakmica ove sezone velika Barcelona nije izgubila niti jedanput. Sve dok nije došao Zagreb bez Ivana Balića...

Općenito ne volim barcu, ni u nogometu... Zato mi je ova pobjeda toliko slatka, Džombi se Barca zamjerila

- Velika je čast dobiti prvaka Europe na njegovu terenu, ali meni je ova pobjeda još slađa, emocije su još jače. Ne volim tu Barcelonu općenito, ni u nogometu, ni u rukometu, ni u košarci - rekao je Džomba, koji je sudjelovao u sva tri poraza Zagreba u finalima Lige prvaka od Barcelone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Krajem 90-ih bila je nemoguća misija dobiti Barcelonu. Ne, jednostavno se nije moglo igrati s njima. Bili su vjerojatno najjača momčad koja je ikad igrala rukomet, a poslije su počele i zakulisne igre, ‘petljanje’ sa sucima. Zato mi je ova pobjeda toliko draga - uživa Mirza.

U jednom od tih finala igrač Barcelone ga je gurnuo u skoku, Džomba je odletio prema golu i udario glavom u stativu. Glava je bila krvava, morao je izaći.

Zagreb će sigurno proći u četvrtfinale Lige prvaka, a onda treba izbjeći najjače, Mirza vjeruje u iskorak

- Ma već sam zaboravio na taj detalj, iako vidim da se svi drugi toga dobro sjećaju - kaže Mirza.

Zagreb je Barcelonu pobijedio iz 15. pokušaja, svih ovih godina gradio se svojevrstan kompleks.

- Uh, kako mi je u subotu bilo žao što nisam na terenu. Zamisli, pokušavam pobijediti Barcelonu 15 godina, odem u igračku mirovinu i oni je pobijede odmah prve godine. Ma ne možeš vjerovati. Tko zna, možda sam i ja bio kriv što je nismo prije pobijedili - sa smiješkom kaže Džomba.

U onome u čemu nisu uspjeli on, Ćavar, Saračević, Mirko Bašić, Dominiković i još mnogi velikani, uspio je Marko Kopljar. Odveo je Zagreb do pobjede nad Barcom.

- Igrao sam s Markom tri godine i znao sam da je potencijal. No za njega vrijedi ono što je Saračević jedanput rekao za mene: ‘Treba mu jedno prvenstvo da shvati da može’. Na EP-u u Srbiji to je shvatio i rezultati se vide. Jer nisu svi u Zagrebu i HRS-u glupi da bi ga toliko dugo gurali. Sad se pokazalo da je odličan igrač - kazao je Džomba.

Obrvan: O pobjedi nisam ni razmišljao

Kao igrač nekoliko sam puta igrao za Zagreb protiv Barcelone i jedanput sam uzeo bod, sve ostalo izgubio. Ali nisam u pripremi za utakmicu ni razmišljao o tome da ih nikad nismo pobijedili, kaže trener Ivica Obrvan.

Nije, priznaje, razmišljao ni o pobjedi.

- Iskreno, nisam. Nedostaje nam cijela vanjska linija, Ivana nema, Tonći može samo u obrani, Špiler nije u formi... Zato sam želio samo da budemo bolji nego protiv Sävehofa - rekao je Obrvan i zadovoljno dodao:

- Ovo je pothvat, tek kad se dojmovi smire, shvatiš koga si to zapravo pobijedio...

Mali Zlaja je kao atomski mrav

Kopljar je Barceloni zabio sedam, a sjajni kapetan Zlatko Horvat šest golova.

- Zlaja je zvijer! Kao atomski mrav, leti po terenu, nema gdje ga nema. A nema ni Hrvatska problema na ‘mom’ desnom krilu - kaže Džomba. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe