Obavijesti

Sport

Komentari 28

E, ovo su navijači: Ni snježna mećava ne može im baš ništa

E, ovo su navijači: Ni snježna mećava ne može im baš ništa
1

Teren je bio prekriven s 30 cm snijega, sjedalice također, a o minusu da ne pričamo, no na stadion Buffalo Billsa došlo je više od 70.000 navijača, tribine su bile rasprodane...

VIDEO

Amerikance malotko smatra ozbiljnim navijačima. U bilo kojem sportu. Ono što mi vidimo na TV-u uglavnom je kazališna publika s predimenzioniranim rukavicama, koja u isti glas jedino viče: 'defense'.

Istina je ipak puno drugačija, Amerikanci su izuzetno strastveni navijači. Lojalni i privrženi. Dvorane i stadioni su im gotovo uvijek rasprodane, a neki klubovi, poput NFL momčadi Green Bay Packersa, imaju listu čekanja za godišnje ulaznice od 30 godina.

 

@unholyxvii @jake_has_a_tail #NumbBillsFan #Bills #BillsMafia #BuffaloBills #PunchDrunkSports #blur

Objavu dijeli Numb Bills Fan (@numbbillsfan)

Na našim stadionima jedino se čeka u redu za WC. Srećom, i nisu toliko veliki jer navijača uglavnom baš i nema.

Amerikanci? Odlazak na utakmicu NBA-a, NHL-a, MLB-a ili NFL-a za njih je gotovo pa obiteljska tradicija. I društveni događaj.

Bez obzira borio se klub za naslov prvaka ili čamio na zadnjem mjestu, bez obzira je li +25 stupnjeva ili isto tolio minusa. I nije bitno igra li profesionalna momčad ili sveučilišna. 

NFL momčad Buffalo Billsi još uvijek su u utrci za doigravanje, no ako i ne uspiju mogu reći da imaju jedne od najboljih navijača.

Po snježnoj mećavi i hladnoći došlo ih je više od 70.000. Stadion New Era Field je bio rasprodan. Smrzavali su se, snijeg je one koji su sjedili gotovo prekrio, no nitko se nije micao.

Igrala je njihova momčad i nema šanse da neće doći, ili otići zbog snježnog nevremena. U Hrvatskoj je tako nešto nezamislivo.

Amerikanci možda nemaju lude koreografije, transparente preko cijele tribine, bakljade i sve drugo što prati utakmice kod nas, no kad jednom dođu do godišnje utakmice svoje momčadi, nema te sile koja će ih zaustaviti na putu do stadiona ili dvorane.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu