Obavijesti

Sport

Komentari 5

E, sad se čuvajte: Ovo je pravi motiv za treće olimpijsko zlato

E, sad se čuvajte: Ovo je pravi motiv za treće olimpijsko zlato
8

. Na zagrijavanju sam imala dva hica u mrežu, nisam smjela ‘puknuti’ disk onako kako sam htjela jer bi me uštekala leđa i bio bi to kraj, rekla je Sandra Perković, nakon osvojene bronce na SP-u u Dohi

VIDEO

S 26 godina osvojila je sve. Na Svjetsko prvenstvo ove godine, prvi put nakon devet godina, nije stigla kao apsolutna favoritkinja. Malo zbog forme, malo leđa, malo zbog nezadovoljstv tretmanom, koji njen trener ima... Nakupilo se dosta u Sandri i rezultat je svjetska bronca.

Pokretanje videa...

01:38

Obzirom na stanje u kojem se nalazila, Sandrina bronca veliki je uspjeh. U redu, navikla nas je Sandra na najveće domete, na vječni zlatni sjaj oko vrata, no u Dohi je sve bilo protiv nje.

- Bila sam najspremnija ovdje, ali tijelo nije dozvolilo. Dan prije finala nisam mogla normalno ni trenirati, probala sam, ali u trzaju su me presjekla leđa. Liječnici i ja probali smo spasiti stvar, sve sam pokušala, no nije išlo. Uoči finala sam dobila blokadu - rekla je Sandra.

Vješto je skrivala bol, nije htjela da protivnice, pa ni majka Vesna vide da nešto nije u redu. A nije bilo...

- Mami sam rekla da me malo zateže u leđima, nisam joj htjela reći što se stvarno događa jer znam da od muke ne bi mogla zaspati. Na zagrijavanju sam imala dva hica u mrežu, nisam smjela ‘puknuti’ disk onako kako sam htjela jer bi me uštekala leđa i bio bi to kraj. Kasnije sam htjela nadograđivati, ali noge nisu slušale - rekla je Sandra.

World Athletics Championships - Doha 2019

Nakon natjecanja bila je u suzama, ništa je nije moglo spriječiti da se isplače. Čak ni podatak da takav niz medalja, od 2010. nema niti jedna diskašica u povijesti ove discipline, a niti će je, budimo realni, u skorije vrijeme imati. No, gledamo li povijest, Sandra niti u jednoj predolimpijskoj godini nije uzela zlatnu medalju.

Godine 2011. imala je aferu s dopingom, u Pekingu 2015. bila je srebrna, a sada u Dohi, eto, brončana. No 2012., nakon afere doping, na Olimpijskim igrama u Londonu, osvojila je zlato. Nakon srebra u Pekingu, u Riju na OI-ju osvojila je zlato. I stoga, ne sumnjajte da će Sandra u Tokiju sljedeće godine jurišati na treće olimpijsko zlato.

World Athletics Championships - Doha 2019

- Volim imati nešto prije Olimpijskih igara zbog čega ću još jače gristi. Ne brinite, bit ću sretnija već sutra - rekla je i otišla.
Nakon Dohe Hrvatska je dobila još jednu svjetsku medalju, a svijet ljutitu Sandru Perković.

A kad je tako, onda je bolje da se konkurentice čuvaju. Od 2010., kad ju je svijet upoznao u Helsinkiju na Europskom prvenstvu, Sandra je uzela devet zlata, srebro i broncu. I, da, u Tokio 2020. ide po zlato...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica