Obavijesti

Sport

Komentari 9

Eaglesi predali naslov, Brady vodio Patriotse i do 8. finala

Eaglesi predali naslov, Brady vodio Patriotse i do 8. finala
13

U odličnoj utakmici Saintsi su srušili Eaglese 20-14 i idući će tjedan kod kuće igrati konferencijsko finale protiv Ramsa. Osmi uzastopni put u finale idu Patriotsi koji su 'razbili' Chargerse s 41-28, u finalu ih čekaju Chiefsi

VIDEO

Igrači Philadelphia Eaglesa neće obraniti naslov NFL prvaka, oni su svoj put u ovogodišnjem doigravanju završili u New Orleansu u drugom krugu doigravanja američke profesionalne lige u američkom nogometu gdje su ih domaći Saintsi svladali sa 20-14.

Susret prvih nositelja Nacionalne konferencije Saintsa i branitelja naslova Eaglesa, koji su se ove sezone u posljednji trenutak "ugurali" u doigravanje, bio je najneizvjesniji dvoboj drugog kruga, a domaći su do pobjede stigli preokrenuvši zaostatak od 0-14 nakon prve četvrtine.

Eaglesi su sjajno krenuli u susret, presjekli prvo dodavanje domaćeg "quarterbacka" Drewa Breesa te s dva sjajna napada predvođeni Nickom Folesom stigli do velike prednosti. No, domaći su u drugoj četvrtini uzvratili i do odmora smanjili na 10-14, da bi se ključnim pokazao napad Saintsa u trećoj četvrtini koji je trajao čak 11:29 minuta i završio dodavanjem Breesa za Michaela Thomasa koji je postigao "touchdown" za vodstvo domaćih 17-14.

NFL: NFC Divisional Playoff-Philadelphia Eagles at New Orleans Saints

Obrana Eaglesa se previše umorila zbog toliko dugog boravka na terenu pa nije imala odgovor za domaći napad u posljednjoj četvrtini. Ipak, kada je tri minute prije kraja domaći "kicker" Wil Lutz promašio udarac sa 52 jarda kojim je mogao povisiti na 23-14, gosti su dobili novu priliku da "touchdownom" stiglu do pobjede. Stigli su Eaglesi do 27 jarda od posljednjeg polja Saintsa, ali tada je njihov najbolji hvatač Alshon Jeffery ispustio loptu koja mu je prošla kroz ruke, a njegovu pogrešku spremno je dočekao branič domaćih Marshon Lattimore koji je pokazao sigurne ruke i tim presijecanjem praktički osigurao pobjedu svog sastava.

Saintsi će u konferencijskom finalu za tjedan dana ugostiti Los Angeles Ramse koji su dan ranije na svom terenu svladali Dallas Cowboyse sa 30-22, no do pobjede su stigli i lakše no što to konačni rezultat pokazuje.

Fenomenalni Gurley i Anderson pretrčali Dallas, Chiefsi slavili!
Fenomenalni Gurley i Anderson pretrčali Dallas, Chiefsi slavili!

Patriotsi u osmom uzastopnom finalu

New England Patriotsi  osmu su godinu zaredim stigli do finala Američke konferencije domaćom 41-28 pobjedom protiv Los Angeles Chargersa, ali konačni rezultat niti u ovom slučaju ne odaje pravo stanje stvari. Predvođeni legendarnim Tomom Bradyjem Patsi su postigli polaganje u svakom od svoja prva četiri napada te na poluvrijeme otišli s vodstvom 35-7 i susret je praktički bio riješen. Gosti iz Kalifornije u samoj su završnici uspjeli tek ublažiti poraz.

Do trećeg uzastopnog nastupa u "Super Bowlu", a čak devetog otkako su u klubu Brady na poziciji "quarterbacka" i Bill Belichick kao glavni trener, Patriotsi će pokušati sljedeće nedjelje kada će gostovati kod Kansas City Chiefsa koji su u subotu na svom Arrowhead stadionu svladali Indianapolis Coltse s uvjerljivih 31-13.

NFL: AFC Divisional Playoff-Los Angeles Chargers at New England Patriots

Pobjednici konferencijskih finala igrat će u 53. "Super Bowlu" 3. veljače u Atlanti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska