Obavijesti

Sport

Komentari 26

Eduardo: Kad vidim naše uživo, noge mi ne mogu biti mirne...

Eduardo: Kad vidim naše uživo, noge mi ne mogu biti mirne...

Živim u Brazilu i lijepo mi je, nadam se da ću na godišnjem doći u Europu. Sad sam posrednik u nogometu. Dugo nisam gledao reprezentaciju uživo i baš mi je gušt, rekao je bivši 'vatreni'

VIDEO

Kraj travnjaka Hampden Parka prošetao je i Eduardo da Silva (38), treći najbolji strijelac hrvatske nogometne reprezentacije u povijesti s 29 golova, iza Davora Šukera (45 golova) i Marija Mandžukića (33 gola). Ivan Perišić pridružio mu se golom Češkoj.

- Velika mi je čast biti ovdje ambasador, svi ovdje očekujemo pobjedu - rekao je za HRT Eduardo, koji je prije 11 mjeseci pristao biti HNS-ov ambasador Eura.

POGLEDAJTE VIDEO: Eduardo, šaptač psima

Pokretanje videa...

Eduardo, šaptač psima 00:31

Što sad radi legendarni napadač Hrvatske?

- Trenutačno živim u Brazilu, u Rio de Janeiru, sad mi je treća godina i lijepo mi je tamo. Nadam se da ću se na godišnjem vratiti u Europu. Sad sam posrednik u nogometu - rekao je Dudú.

Prokomentirao je utakmicu s Englezima.

- Bila je teška utakmica, svi znamo da je Engleska jaka reprezentacija, renovirali su je i pomladili. Što je bilo u Londonu, zaboravili smo i treba razmišljati o Češkoj. I to će biti teška utakmica - rekao je Eduardo.

Kako vidi ogled protiv Češke?

- Hrvatska je favorit makar Češka ima samopouzdanje jer je pobijedila 2-0 domaćina Škotsku. Ali ako uđemo pravi, sigurno ćemo izaći s tri boda - kaže.

Kako se osjeća biti uz reprezentaciju?

- Lijepo je biti ovdje, osjetiti stadion. Dugo nisam gledao reprezentaciju uživo. Baš mi je drago i čast. Kad vidim to kao bivši reprezentativac, noge mi ne mogu biti mirne - priznao je Eduardo.

Prognoza za Češku?

- Rezultat? Dosta je 1-0, nije bitno koliko ćemo pobijediti, bitno da izađemo s pobjedom - zaključio je čovjek koji je za Hrvatsku od 2004. do 2014. nastupio 67 puta i postao jedan od najvećih golgetera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener