Obavijesti

Sport

Komentari 61

EHF je poručio: 'E, neće moći, Vujoviću!' Odnijeli mu pobjedu

EHF je poručio: 'E, neće moći, Vujoviću!' Odnijeli mu pobjedu
1

Još sredinom drugog dijela Litavci Mažeika i Gatelis neopravdano su dosudili Slovencima četiri minute isključenja, a onda su u neviđenoj drami u završnici ostali bez pobjede. Vujović nije mogao doći sebi

VIDEO

Kakva spektakularna utakmica u zagrebačkoj Areni! Kakva drama! A kad je Veselin Vujović još stao na gol da brani taj sedmerac na isteku vremena, prepune tribine su eruptirale u utakmici Slovenije i Njemačke (25-25).

Videotehnologija i litavski sudački dvojac odnijeli su pobjedu Sloveniji i, kako sada stvari stoje, gurnuli je daleko od borbe za medalje. A kako su samo Slovenci bili sretni, oni dolje na klupi i njih barem 4000 na tribinama, kad je Blaž Janc u ludo brzom sprintu probušio Heinevettera i zabio za 25-24 na nekih pet, šest sekundi prije kraja.

Suci i videotehnologija odnijeli pobjedu Slovencima u drami!
Suci i videotehnologija odnijeli pobjedu Slovencima u drami!

Slovenci su već na terenu slavili pobjedu, a onda se sjetili da ima još tih par sekundi pa utrčali na sam centar ne bi li otežali njemačkom šuteru ionako praktički nemoguću misiju - da pokuša zabiti gol s centra jer vremena nema. E, tu je, izgleda, inače odlični slovenski pivot, gorostasni Blaž Blagotinšek, napravio nevjerojatnu pogrešku i stao u crveni krug na centru Arene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gledajući nova pravila, svaki sličan prekršaj koji onemogućava protivnika u postizanju gola u zadnje dvije minute, kažnjava se crvenim kartonom i sedmercem. Zamislite samo lice Veselina Vujovića. Šokiran, blijed kao krpa teturao je Arenom kad su mu rekli što se sprema i otišao na svoj gol. Da je ikako smio, branio bi zubima taj sedmerac koliko je bio bijesan!

Kolika je samo bila tuga Slovenaca... Da se ovo isto dogodilo na nekom prvenstvu prije par godina, ničega od ovoga ne bi bilo. Pisala bi se pobjeda Sloveniji jer niti je bilo videotehnologije i pregledavanja snimki, niti je postojalo to pravilo o crvenom kartonu i sedmercu.

Ovako, Slovenci su ispustili pobjedu na nevjerojatan način. Pregledavanje snimke trajalo je barem sedam-osam minuta, uz bučno negodovanje publike. No nije pomoglo. Litavski suci Mažeika i Gatelis pregledavali su brzo izvođenje lopte s centra nakon što je Slovenija primila gol za 24-24, potom i gol Blaža Janca - i tu je sve bilo u redu. E, ali po sucima i po EHF-u nije bilo u redu kod njemačkog izvođenja s centra i tu je, najvjerojatnije, slomljena svaka nada Vujovićeve momčadi da bi se mogla umiješati u borbu za medalje.

'Netko nije mogao razumjeti da Duvnjak nije spreman za Euro!'
'Netko nije mogao razumjeti da Duvnjak nije spreman za Euro!'

Podsjećamo, Slovenci su u također dramatičnim okolnostima izgubili od Makedonije u prvom kolu 25-24, uz jako loše suđenje, a ništa bolje nisu prošli ni večeras jer litavski sudački par je, recimo, počastio Nijemce isključenjem Vida Kavtičnika pri vodstvu Slovenije 19-16, a da uopće nije ni pipnuo Uwea Gensheimera. Nijemac se naprosto u suludoj pirueti i želji da ispadne što atraktivniji bacio, šutirao iza leđa i promašio cijeli gol.

Tu su Slovenci počeli pucati po šavovima, prije svega klupa pa je jedan od Vujovićevih pomoćnika skrivio dodatne dvije minute isključenja. Dakle, od nepostojećeg faula dobili su dva isključenja i tu se Njemačka vratila u igru na 19-19.

Veliko je pitanje kako će nakon ovakvih obračuna sa sucima Vujović motivirati, prije svih, samog sebe, a onda i svoje momke za utakmice koje slijede. Jer ne samo da moraju svladati Crnu Goru u zadnjem kolu prvog kruga, nego vjerojatno moraju dobiti sve utakmice drugog kruga. A križaju se s vrlo jakom skupinom D i vrlo vjerojatno će u Varaždinu igrati protiv Danske, Španjolske i Mađarske.

Teška, gotovo pa nemoguća misija za večeras izvrsnu Sloveniju koja je, po nama, u svim elementima igre nadigrala Njemačku i zaslužila ovu pobjedu. Ali videotehnologija i EHF rekli su - nećeš, Vujoviću!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
LINOV OPROŠTAJ?

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Češku 28-27 i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu. Od komforne situacije i pet razlike u 51. minuti, umalo je završilo - remijem...

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!
DOBILI BITKU ZA FINALE

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!

KAKVA OBRANA! Francuska koja je imala svih šest pobjeda na Euru nije znala kako protiv obrane Španjolaca. S druge strane, španjolski je napad trpao sve što je trebao za ulazak u finale. Završilo je 27-23
'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'
LINO ČERVAR:

'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'

Potpisao sam na jednu godinu, a sada, što ću raditi? Prvo ću se s obitelji odmoriti, regenerirati se, imat ću razgovor sa samim sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi, rekao je Lino Červar poslije Češke