Obavijesti

Sport

Komentari 6

EHF slavi Hrvate: Kako smo Vardaru donijeli naslov prvaka!

EHF slavi Hrvate: Kako smo Vardaru donijeli naslov prvaka!
1

Tek kad smo se vratili kući, shvatili smo što smo napravili. Priredili su nam nevjerojatan doček, prisjeća se Luka Cindrić povijesnog naslova s Vardarom

VIDEO

Ivan Čupić i Luka Cindrić hrvatski su heroji Vardara, igrači koji su svojim golovima u zadnjim sekundama polufinala i finala Lige prvaka prošle sezone donijeli povijesni naslov u Makedoniju. Sjajni duo imao je cijelo ljeto vremena da im se slegnu emocije, a hrvatske rukometaše ovih dana posebno je istaknula i službena stranica EHF-a.

- Ne znam kako sam ga zabio, ali sanjao sam o ovakvim trenucima još kao klinac - kaže Luka Cindrić, najugodnije iznenađenje vjerojatno i cijele prošle sezone Lige prvaka.

I dok je Luka tek na svom početku u samom rukometnom vrhu, Ivan Čupić odigrao je 'stotine' takvih utakmica, i osvojio dva naslova za redom.

- Bila je to eksplozija emocija cijele momčadi. Ovoga ćemo se sjećati cijeli život. Da, bili smo autsajderi na Final Fouru, no borili smo se do posljednje sekunde - kaže Čupić koji je zabio za naslov u finalu s PSG-om.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A tamo ga je doveo drugi Hrvat. Polufinale Lige prvaka, četiri sekunde prije kraja, rezultat je 25-25, na drugoj strani velika Barcelona, ali jedan od najmanjih na terenu se diže, skače s devet metara i zabija pokraj fantastičnog Pereza de Vargasa za jednu od najvećih pobjeda u svojoj karijeri.

- Čudesno je bilo kad sam zabio. Pogledao sam semafor da vidim koliko ima do kraja i odbrojavao zadnje sekunde. Izbacio sam sve iz sebe nakon što sam zabio - priča Luka, a Čupić dodaje:

- Bio je to trenutak genijalnosti Cindre, genijalan gol koji nas je odveo u finale.

U tom finalu, Cindrićevu ulogu preuzeo je Čupko i zabio u posljednjoj sekundi za veličanstveni naslov, prvi u povijesti Vardara.

- Skočio sam, pogledao golmana, vidio da ima mjesta, pucao i zabio. U idućem trenutku sam pogledao suca jer nisam znao jesam li zabio prije isteka vremena.

A, onda... ludnica. Već u Kölnu je počelo slavlje, ali Skoplje nije spavalo noćima i prava stvar počela je tek po dolasku u glavni grad Makedonije.

- Tek kad smo se vratili kući, shvatili smo što smo napravili. Priredili su nam nevjerojatan doček - priča Cindrić.

Samo koji mjesec kasnije već su krenuli u obranu naslova s Hrvatima u glavnim ulogama.

- Naravno da želimo naslov, ali znamo koliko je teško igrati u Ligi prvaka koja je svake godine sve luđa - zaključili su hrvatski heroji makedonskog diva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener