Obavijesti

Sport

Komentari 11

Engleske legende su uvjerene: Nogomet se sigurno vraća kući

Engleske legende su uvjerene: Nogomet se sigurno vraća kući
1

Ne mogu dočekati utakmicu Hrvatske i Engleske. Siguran sam da se možemo približiti korak bliže naslovu prvaka i potom pehar donijeti kući, samouvjereno je rekao Wayne Rooney

VIDEO

Večeras nas u Moskvi očekuje pravi spektakl. Utakmica između Hrvatske, koja lovi prvo finale u povijesti, i Engleske, koja lovi prvo finale još od 1966. godine. 

Atmosfera uoči utakmice polako dolazi do usijanja. Svi Hrvati vjeruju kako ova generacija Vatrenih ima sve da ode do samoga kraja, a s druge strane svi Englezi vjeruju kako se 'nogomet vraća kući'. 

Svoje viđenje utakmice dale su brojne nogometne legende, a među njima su i dvojica legendarnih Engleza. Wayne Rooney i Peter Shilton, dvojica igrača koja su skupila najviše nastupa u dresu 'gordog albiona'. 

- Dečki igraju sjajno, atmosfera u reprezentaciji i oko nje je fantastična. Možemo biti ponosni na njih i vjerujem kako mogu do kraja. Jedva čekam polufinale i utakmicu protiv Hrvatske, ne mogu je dočekati. Siguran sam kako se mogu približiti korak bliže naslovu prvaka i potom pehar donijeti kući -  kazao je Rooney na službenom otvaranju novog 200 milijuna dolara vrijednog stadiona DC Uniteda čiji će dres nositi iduće tri godine.

'Crven-bijeli' trg u Moskvi: Za Hrvate navijao i Steven Seagal
'Crven-bijeli' trg u Moskvi: Za Hrvate navijao i Steven Seagal

Rooney je igrač koji je zabio najviše golova za englesku reprezentaciju, njih 53 u 119 nastupa te je tako iza sebe ostavio Bobbyja Charltona koji je zabio 49 i Garyja Linekera sa 48 golova.

Isto kao i Rooney, Shilton također vjeruje kako se 'nogomet vraća kući'. 

- Kada smo igrali u Italiji 1990. godine, nismo bili svjesni ozračja u domovini. Nije tada bilo društvenih mreža i mogli smo se više koncentrirati na ono što je pred nama. Što se tiče toga vraća li se nogomet kući, iskreno se nadam da je moguće. Bilo bi to fantastično za naciju i nogomet - započeo je legendarni golman te nastavio: 

- Već dugo čekam da se to dogodi. Posvetio sam svoj život engleskom nogometu. Vidjeti ove igrače kako to postižu bilo bi nevjerojatno i pokazalo bi našim navijačima da nikada ne gube nadu i vjeru.

BBC upozorava Tri lava: Luka je čarobnjak, a Lovren stijena
BBC upozorava Tri lava: Luka  je čarobnjak, a Lovren stijena

Inače, Shilton je u svojoj karijeri odigrao preko 800 utakmica u engleskoj Premier ligi dok je za reprezentaciju branio u 125 utakmica. Najveći trag je ostavio u novom klubu Hilala Soudanija Nottingham Forestu s kojim je dva puta osvajao naslov Kupa prvaka.

Osim Nottinghama, Leicester je također vrlo važan klub za legendarnog engleskog golmana jer je jedini gol u karijeri postigao noseći upravo dres 'lisica'.

VIDI OVO: Sve što trebaš znati o tekmi Hrvatska - Engleska!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske