Obavijesti

Sport

Komentari 25

Englezi mogu imati sva četiri kluba u dva europska finala!?

Englezi mogu imati sva četiri kluba u dva europska finala!?

Ma nema tu više pravila, favorita, prednosti domaćeg terena, tržišne vrijednosti… Ne, ovaj današnji nogomet postao je ludilo! Samo emocija i uživancija! Cijeli je stadion pljeskao utučenim Ajaxovim junacima

VIDEO

Hvala mojim momcima, junaci su. Ali i hvala, nogomete! Ma fućkaš život bez nogometa!

Tim se riječima Tottenhamov trener Mauricio Pochettino obratio nakon još jedne nevjerojatne, spektakularne večeri Lige prvaka. Večeri u kojoj su Spursi s 3-2 svladali Ajax i ušli u finale Lige prvaka.

 

Ma nema tu više pravila, favorita, prednosti domaćeg terena, tržišne vrijednosti… Ne, ovaj današnji nogomet postao je ludilo! Samo emocija i uživancija!

Ovosezonska je Liga prvaka doista pokazala svu čar nogometa. Šok za šokom, od Ajaxovih 4-1 na Bernabeuu i 2-1 u Torinu, preko Unitedova preokreta protiv PSG-a, Juventusova protiv Atletica, do dva dramatična polufinala. Liverpool je okrenuo 0-3 protiv Barcelone u 90 minuta uzvrata, a Tottenham ukupnih 0-3 protiv Ajaxa u jednom poluvremenu!

Amsterdamska je arena bila spremna za feštu kad je Ajax golovima De Ligta u petoj i Ziyecha u 35. minuti imao ukupnih 3-0. No, Lucas Moura zabio je u 55. i 59., Ziyech je pogodio vratnicu, pa Vertonghen na drugoj strani gredu, a onda i u 96. Moura još jednom, za konačnih 2-3, te će Tottenham zbog golova u gostima 1. lipnja u Madrid na megdan Liverpoolu.

Erik ten Hag gledao je u daljinu, prazno. Nije imao snage čak ni tješiti svoje igrače. Ma nije ni vidio pobacane svoje igrače po travi, Ziyecha i De Jonga kako plaču, Tadića kako grize dres, Schönea kako ih obilazi i grli… Ten Hagu se u toj minuti srušio svijet.

Plakao je i Mauricio Pochettino, ali od sreće. Taj argentinski trenerski mag junaka Lucasa Mouru stavio je u sastav jer je Harry Kane ozlijeđen, u poluvremenu je uveo nezgodnog Llorentea, a u 82. minuti i Daviesa umjesto Rosea, te prešao na trojicu u obrani. Sve je pogodio!

- Liverpool nam je bio uzor, pokazatelj da nije gotovo – rekao je Danny Rose, a Christian Eriksen je dodao:

- Smiješna utakmica! Bili smo duboko na dnu i imali sreće. Žao mi je Ajaxa. Da smo primili i treći, četvrti, ne bismo se mogli pogledati u ogledalo. Ne, nije to bila taktika, nego borba i srce. A nadam se da će Moura dobiti statuu u Engleskoj nakon ovoga!

Liga prvaka ima engleski finale, a nakon današnjih uzvrata polufinala Europske lige, moguć je i ondje engleski finale: Chelsea ima 1-1 iz Frankfurta, a Arsenal brani 3-1 kod Valencije.

Ako je scena s Anfielda zagrljenih igrača Liverpoola kako uglas pjeva sa 60.000 navijača bila za naježiti se, ništa manje emotivno nije bilo ni sinoć, kada su Ajaxovi navijači unatoč šoku pozvali svoje igrače i pljeskali im. Suza je suzu gonila, i na terenu i na tribinama. To je nogomet.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi