Sport

Komentari 47

Englezi su izgubili dvije tekme, ali mogu dalje i samo s tri boda

Englezi su izgubili dvije tekme, ali mogu dalje i samo s tri boda

Iako su izgubili i drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, Englezi još ne trebaju pakirati kofere. Mogu proći među 16 samo s tri boda i takav rasplet nije nevjerojatan

Malo je engleskih navijača koji će se usuditi prognozirati prolazak 'gordog Albiona' u osminu finala nakon poraza od Italije (1-2) i Urugvaja (1-2) u prve dvije utakmice, ali – to je još uvijek moguće.

I zapravo ne uključuje tako nevjerojatan rasplet.

Trenutan poredak u skupini D govori kako Kostarika, Italija i Urugvaj imaju po tri, Engleska nula bodova. Zahvaljujući trijumfu Srednjoamerikanaca nad Urugvajem (3-1) prošli tjedan, Englezi se još imaju čemu nadati.

Prvi je preduvjet da u današnjem srazu u Recifeu od 18 sati Italija pobijedi Kostariku. S obzirom na izdanje Kostarikanaca protiv Urugvaja u prvom kolu, to neće biti lagan zadatak za 'azzurre', ali definitivno nije i nemoguć.

U tom slučaju Italija bi krenula po prvo mjesto u skupini, a Engleska bi u posljednjem kolu u utorak u Belo Horizonteu (18:00) u izravnom okršaju odlučivala o drugom putniku među najboljih 16. No sama pobjeda ipak neće biti dovoljna.

Prvi kriterij za odluku o tome koja je momčad bolja u slučaju jednakog broja bodova na SP-ima ukupna je gol-razlika. Kako Kostariki trenutno iznosi +2, a Englezima -2, Royu Hodgsonu i ekipi trebat će kombinirana pobjeda njih i Talijana od tri pogotka. Ukratko, dobije li Italija danas Kostariku s dva gola razlike, bilo kakva pobjeda Otočana bila bi im dostatna za odlazak u osminu finala.

Ne zaboravimo i još jedan, ne manje važan preduvjet – Italija mora pobijediti Urugvaj.

Najveće navijače 'azzurra' ovih ćete dana moći, dakle, pronaći u srcu kampa – engleske reprezentacije.

Najčitaniji članci