Obavijesti

Sport

Komentari 52

Englezi za povijest: Dva finala, a sva četiri kluba su - njihova!

Englezi za povijest: Dva finala, a sva četiri kluba su - njihova!
1

Englezi igraju apsolutni, atomski, napadački nogomet. Arsenal je u drugoj utakmici zabio četiri gola. Tottenham je u uzvratu isto zabio tri komada, a Liverpool je Barci utrpao četiri. Nema više bunkera, samo artiljerija

VIDEO

Chelsea je nakon penala svladao Eintracht Frankfurt i tako upotpunio 'poker' Engleza u europskim finalima ove sezone.

I nastavio dramu Engleza, također! Tri dana europskih natjecanja, tri dana drame. Prvi finalist bio je Liverpool. Momčad Jurgena Kloppa u Ligi prvaka je svladala Barcelonu 4-0 te nadoknadila poraz 0-3 iz prve utakmice. Drugi dan dogodio se Lucas Moura koji je u 96. minuti odveo Tottenham u finale Lige prvaka. Arsenal je bio anomalija, pa je svoj posao odradio bez većih problema, a Chelsea je nastavio ovotjednu tradiciju.

 

I slavio je te tako od Engleske napravio prvu zemlju koja ima sve finaliste u oba europska natjecanja!

- Iznenadilo me to što su dva engleska kluba u finalu, ali oni su sad ipak najbolji - rekao je Ivan Katalinić o finalistima Lige prvaka, no nije lagao. Englezi sada zaista i jesu najbolji. Pa je onda zaključio:

-  Sad bi Englezi opet godinama mogli dominirati. Pa finale Europske lige je englesko. I to dovoljno govori o snazi otočkog nogometa.

 

Branko Strupar na Otoku je bio od 1999. do 2003. godine. Igrao je za Derby County. 

- Ipak je u Engleskoj najteže igrati, to je činjenica. Tamo u prvenstvu nema laganih utakmica. Pa pogledajte samo kako je Liverpool dominirao protiv Barcelone i Tottenham protiv Ajaxa u drugom poluvremenu - rekao je Strupar i dodao:

- To je sve zbog toga što je nogomet fizički najzahtjevniji na Otoku i zbog toga što tamo ima najviše kvalitetnih igrača. Tamo su reprezentativci i velikih i manjih država. Da biste dobili radnu dozvolu, morate biti reprezentativac.

A zaista dolaze neka druga vremena. Iako su od 2010. u europskim finalima prevladavali Španjolci uz povremene izletnike poput Bayerna i Juventusa u Ligi prvaka, a Englezi nerijetko nisu imali nijedan klub ni u polufinalu, sada su ipak pokazali - nogomet se vraća u Englesku!

Jer Englezi igraju apsolutni, atomski, napadački nogomet. Arsenal je u drugoj utakmici zabio četiri gola, u prvoj tri. Tottenham je u uzvratu isto zabio tri komada, a Liverpool je Barci utrpao četiri. Nema više kontinentalnih bunkera i granitnih obrana. Samo otočke artiljerije...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu