Obavijesti

Sport

Komentari 19

EP na Cipru: Karatistica Tina Marić je europska prvakinja!

EP na Cipru: Karatistica Tina Marić je europska prvakinja!
1

Tina Marić europska je prvakinja u konkurenciji mlađih seniorki u kategoriji do 61 kilograma. U finalu je dobila Srpkinju Jovanu Perković bez izgubljenog boda

VIDEO

Hrvatska reprezentacija u karateu na Europskom prvenstvu za mlađe seniore, juniore i kadete što se održavalo u ciparskom gradu Limassolu briljirala je posljednjeg natjecateljskog dana kada su na rasporedu bile borbe mlađih seniora, a osvojene su zlato, dva srebra i jedna bronca. 

Tina Marić europska je prvakinja u konkurenciji mlađih seniorki u kategoriji do 61 kilograma. Natjecanje je otvorila pobjedom u 2. kolu protiv Švicarke Marion Franzosi (5-0). Uslijedila je minimalna pobjeda nad predstavnicom BiH Ivonom Čavar (1-0), a u polufinalu nadvisila je Talijanku Violu Lallo (2-0). U neizvjesnom finalnom dvoboju Marić je pobijedila Srpkinju Jovanu Perković s 1-0 i osvojila zlatno odličje bez izgubljenog boda.

Srebro je u kategoriji do 55 kg osvojila Sara Siddiqui. Nakon pobjeda nad Čehinjom Veronikom Halodovom (4-1) i Izraelkom Rotem Efroni (2-1), prolaz u polufinale ostvarila je sudačkim preglasavanjem nakon što je borba s Luksemburžankom Cassandrom Schmitt završila bez pobjednika (1-1), Najuvjerljivija je bila pobjeda vrijedna finala nad Turkinjom Aleynom Sezer. Završilo je 4-0. U borbi za zlato Ruskinja Ljudmila Goginova bila je uspješnija s minimalnih 1-0.

U muškoj konkurenciji Filip Barač u teškoj kategoriji, iznad 84 kg, izgubio je u finalu od Nizozemca Tyrona-Darnella Lardya (7-0). Prije toga, pobjede je ostvario u atraktivnim borbama s mnoštvom poena. Pobijedio je Estonca Tanela Paabu 7-2, Cipranina Marinosa Tirzlanisa 4-1 te sudačkim preglasavanjem Sanjina Kanlića iz BiH (borba završila rezultatom 6-6). U polufinalu je ostvario još jedan uvjerljiv trijumf i to nad Srbinom Bogdanom Mišovićem 9-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U kategoriji do 84 kg Enes Garibović osvajač je brončanog odličja. Bio je slobodan u 1. kolu. U nastavku je došao do dvije pobjede nad Englezom Jamaalom Ottom (5-1) i Španjolcem Danielom Borgeom Gomezom (4-0). U polufinalu je izgubio od Danca Kevina Kortea (4-0) što ga je odvelo u repasaž u kojem je u odlučujućem nastupu nadvisio Nizozemca Briana Timmermansa 5-3. 

Od ostalih pet naših današnjih predstavnika, najbliže medalji bila je Irena Prga u kategoriji do 68 kg, koja je u zadnjoj borbi repasaža za broncu izgubila od Šveđanke Lise Rasmusson s 3-0. Time je Prga u konačnici zauzela 5. mjesto. Boran Berak na kraju je bila sedma u kategoriji do 60 kg, Dino Povrženić (-67 kg) i Mateo Šitum (-75 kg) natjecanje su završili u drugom nastupu, a Ana Škunca također je izgubila u 2. kolu, nakon što je u 1. bila slobodna. 

Hrvatska se na taj način s Cipra vraća s ukupno osam medalja - jednim zlatom, četiri srebra i tri bronce. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener