Obavijesti

Sport

Komentari 21

Erceg: Pobjeda u derbiju bit će poklon za rođendan Torcide

Erceg: Pobjeda u derbiju bit će poklon za rođendan Torcide
1

Prilika nam je to da se vratimo u utrku za naslov prvaka, pogotovo jer Dinamo u narednom kolu čeka derbi s Rijekom, rekao je ponajbolji igrač Hajduka Ante Erceg

VIDEO

Ni Hajduk ni Dinamo ne očekuju najveći derbi hrvatskoga nogometa u pozitivnom ozračju. Bijeli, istina, imaju dvije pobjede u zadnja dva ogleda, no igre protiv Intera i Cibalije baš i ne ulijevaju povjerenje. I Dinamo se, unatoč visokoj pobjedi dugo mučio s Cibalijom, a u zadnjem kolu su remizirali s Osijekom, u utakmici obilježenoj brojnim sudačkim previdima.

- Bez obzira na to što smo zadnje dvije utakmice odigrali nešto lošije, jer mi nekako uvijek 'kasno palimo' nakon reprezentativnih pauza, smatram da imamo kvalitetu, i da se možemo nositi s njima. Pogotovo na Poljudu, gdje smo uvijek favoriti. No isto tako znamo i da su oni jako dobra momčad, da su promijenili fizionomiju, sada imaju i nešto više domaćih mladih igrača... No to ne mijenja ništa u našim planovima. Znamo da će Poljud biti dobro popunjen, da nam treba pobjeda, i to je sve što nas zanima - kaže ponajbolji igrač Hajduka Ante Erceg, koji se nije želio upuštati u pojedinačnu analizu protivničkih igrača.

'Još nisam gledao Dinamo ove sezone'

- Iskreno, ne znam kako igraju ove sezone, jer ih nisam još gledao. Vjerujem da će nam trener u pripremi prikazati sve što trebamo znati. Sigurno da najveća opasnost prijeti od Soudanija i Henriqueza, ali nas više zanima naša igra. Osjećamo da smo ostali dužni gledateljima, koji su prepoznali naše nešto lošije igre, pa smo nakon dugo vremena čuli i zvižduke negodovanja. Teško igramo protiv protivnika koji se zatvore, njih deset otraga igraju bunker i čekaju. Po meni je najvažnije da smo ipak osvojili bodove, a to što igra nije bila na nivou, nadamo se da ćemo i to popraviti. Uoči Dinama kod nas je uvijek neka euforija, igrali bi dobro, pa bi znali razočarati i izgubiti. Sada je obrnuto, ne igramo dobro, svi očekuju poraz, možda baš sad pobijedimo. Pogotovo ako budemo igrali složno, kao momčad....

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Nesporazum sa Saidom sam već riješio'

I nije Ante slogu slučajno spomenuo, protiv Cibalije je bilo dosta sebičnosti, a on i Said su opet imali 'nesporazum' koji je trebalo rješavati nakon utakmice.

- To smo riješili odmah u svlačionici, a nakon Dinama ćemo se dogovoriti koja će biti kazna - otkrio je Erceg, jedini preostali član prošlogodišnjeg najubojitijeg terceta lige Vlašić - Erceg - Futacs.

- Nema Niksija, nema Futacsa, a obojica su navlačili po dvojicu, trojicu obrambenih igrača na sebe, tako da osjećam puno veću pozornost obrana. Teško je, ali tako je kako je, ako želiš biti najbolji, onda moraš to pokazati i na terenu.

'Pobjedom se vraćamo u borbu za naslov'

Hajduk bi pobjedom smanjio zaostatak za vodećim Dinamom na četiri boda.

- Prilika nam je to da se vratimo u utrku za naslov prvaka, pogotovo jer njih u narednom kolu čeka derbi s Rijekom.

Gledatelje neće trebati posebno pozivati, Poljud će sigurno biti lijepo popunjen, što će igračima Hajduka biti dodatna motivacija.

- Meni su sve utakmice na Poljudu iste, igrao protiv Cibalije, Dinama ili Barcelone, na Poljudu sam uvijek maksimalno motiviran. Čuli ste što su naši navijači skandirali nakon Cibalije, kakvu su nam poruku poslali. Baš bi bilo lijepo da im za rođendan poklonimo jednu dobru utakmicu i pobjedu, a ja osjećam dodatnu obavezu da to tako i bude, zbog nagrade 'Hajdučko srce' – zaključio je Erceg.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu