Sport

Komentari 3

Essam je faca! Golman Egipta u 44. godini radi čuda na golu

Essam je faca! Golman Egipta u 44. godini radi čuda na golu

Essam je impresivan, on je najteži protivnik protiv kojeg sam igrao - rekao je u travnju 2012. proslavljeni napadač Obale Bjelokosti Drogba. Da tu ima istine, Essam je potvrdio uvođenjem Egipta u finale Kupa

Egipat se plasirao u finale Afričkog kupa nacija poslije boljeg izvođenja penala od Burkine Faso u Gabonu. Završilo je 1-1 poslije 120 minuta, a 'faraoni' su pobijedili 4-3 poslije penala.

Golman i kapetan Essam El-Hadary heroj je Egipta koji je odveo svoju reprezentaciju u deveto finale gdje love svoj osmi naslov kontinentalnog prvaka. 

VIDEO

Ne bi ovdje ništa bilo toliko zanimljivo da istinski heroj Egipta nema 44 godine! Golman El Hadary jučer je primio svoj prvi gol na turniru i to jedva, poslije niza dobrih obrana. Iskusni lisac, zainaćen zbog kapitulacije, odlučio je na penalima 'uništiti' protivnika, pa je prvopročitao Kouakoua.

Odlučujući je skinuo mladom Bertrandu Traoreu i omogućio finale reprezentaciji koja nikada u povijesti nije igrala na Svjetskim prvenstvima. A sedam su puta bili prvaci Afrike.

- Essam je impresivan, on je najteži protivnik protiv kojeg sam igrao - rekao je u travnju 2012. proslavljeni napadač Obale Bjelokosti Didier Drogba. Osjetio je moć golmana koji za Egipat brani od 1996. te je do danas upisao 153 nastupa, a tek je jednom u karijeri branio u Europi. Bilo je to u sezoni 2008/2009 kada se odlučio na avanturu u švicarskom Sionu.

Danas brani za egipatski klub Wadi Degla i ne misli stati. Ipak, nije rekorder po broju nastupa za reprezentaciju. Prvo mjesto drži njegov sunarodnjak Ahmed Hassan koji je skupio 184 nastupa. Essam je tek na 20. mjestu.

Najčitaniji članci