Obavijesti

Sport

Komentari 14

Etto: Mogu smiriti Sammira, a mogao bih se i vratiti u Zagreb

Etto: Mogu smiriti Sammira, a mogao bih se i vratiti u Zagreb
3

Dinamo mi je u srcu. Ako me žele, spreman sam odmah sjesti u avion i krenuti za Zagreb. Svaku utakmicu pratim telefonski, rekao je branič solunskog PAOK-a Etto

VIDEO

U zimu 2010. Dinamo je za europsko proljeće igrao protiv PAOK-a. Izgubio je.

- Joj, da mi ih je još samo jedanput sresti... - na rubu suza govorio je Brazilac Etto.

Mjesec dana poslije ne da ih je susreo nego je postao njihov igrač. Zbog iznimnog zalaganja Etto je bio ljubimac Dinamovih navijača. Ništa se nije promijenilo ni u Solunu. 

No za Dinamo i Zagreb emotivno je jako vezan. Prati baš sve utakmice “modrih”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Svaku utakmicu pratim telefonski. Nazovem prijatelje koji su na stadionu i prenose mi kao na radiju. Računi su ogromni, ali ne mogu tu ništa. Dinamo je moj klub.

Zna za noćne avanture prijatelja Sammira, smjenu trenera, ulaznice za kunu...

- Dinamo mi je u srcu. Ako me žele, spreman sam odmah sjesti u avion i krenuti za Zagreb. Tu sam proveo najljepših pet godina u karijeri. Živjet ću u Zagrebu. Budu li me htjeli, želio bih jednog dana i raditi u klubu - kaže Etto, jedini koji je uspio smiriti Sammira.

- Ha, ha, jest, slušao me. Nije mu padalo na pamet iznevjeriti moje povjerenje, raditi gluposti. Kad bih mu rekao da mora biti u krevetu u 22 sata, znao je da nema šale.

Zašto se ne vratite i primirite sunarodnjaka?

- Kažem, ako me trebaju, odmah dolazim!

U Solunu je godinu dana. Što mu nedostaje?

- Zagreb! Grah s kobasicama i hrvatski jezik. Engleski slabo govorim, a u Solunu nitko ne priča portugalski. Čim dođe supruga, prebacim se na hrvatski. Nedostaju mi šetnje sa sinom Joakimom ‘Jelačić placom’.

Maleni Joakim gledao je Dinamo - Real.

- Nakon deset minuta okrene se prema meni i pita: ‘Tata, a zašto Dinamo ne može pobijediti? Pa rekao si da su dobri.’ Ha, ha...

Joakim je već s tri godine bolji od tate

Sin je opsjednut Dinamom. Spava u Dinamovoj pidžami, ima Dinamovu loptu i kapu. Napucava loptu cijele dane. Zna i tehnicirati. Ne možete vjerovati. Neki dan dođe jedan menadžer, gleda ga i pita: ‘Koliko ima godina? Tri? Pa već sad igra bolje od tebe.’ Ja kažem: ‘Znam!’, smije se Etto.

Vole ga i navijači najvećeg rivala

Neki dan sam sa suprugom Anjom i sinom Joakimom šetao Solunom. Presreli su me navijači Arisa, najvećeg rivala mojeg PAOK-a. Pomislio sam: ‘Uh, bit će nevolje, tučnjave...’. No samo su me zatražili fotografiju i otišli, rekao je s čuđenjem 30-godišnji Etto.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu