Obavijesti

Sport

Komentari 32

Euforija i suze radosnice: Ovako su kolege Matee Jelić proslavile povijesno hrvatsko zlato!

Euforija i suze radosnice: Ovako su kolege Matee Jelić proslavile povijesno hrvatsko zlato!

Svaka čast. Bila je napeta treća runda do zadnjih sekundi, ali svi smo vjerovali u nju. Možda ju je spasilo što je britanski trener dao karton pa se uspjela odmoriti, kazala nam je Bruna Vuletić, Mateina prijateljica i kolegica

VIDEO

Posljednjih deset sekundi trajalo je kao deset sati. Neizvjesnost, nervoza, strepnja, hvatanje za glavu, a onda ogromno veselje, suze radosnice i visoko podignute ruke za prvo hrvatsko zlato u Tokiju! Članovi splitskog TK-a Marjan danas su vjerojatno najponosniji na svijetu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Fantastična Matea Jelić pobijedila je Britanku Lauren Williams (25-22) i osvojila povijesno zlato u taekwondou u kategoriji do 67 kilograma, a njezin uspjeh vrlo emotivno su doživjeli njezine kolege iz TK Marjan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Desetak njih okupilo se u jednom splitskom kafiću gdje su prvo navijali za Tonija Kanaeta koji je osvojio broncu i donio nam prvu mušku medalju u taekwondou, a onda su žestoko navijali za Jelić. Slavili su svaki njezin udarac kao da su ga oni zadali, a sve je eruptiralo u posljednjim sekundama kada je Matea nevjerojatnim preokretom uspjela slomiti Britanku i pobijediti.

Taekwondo - Women

- Svaka čast. Bila je napeta treća runda do zadnjih sekundi, ali svi smo vjerovali u nju. Možda ju je spasilo što je britanski trener dao karton pa se uspjela odmoriti. Znali smo da može i zlato je tu. Ponosni smo, još se bori Ivan Šapina, nadamo se još jednom uspjehu - rekla nam je u suzama Bruna Vuletić, Mateina kolegica iz TK-a Marjan te najbolja prijateljica. 

I Bruna nastupa u kategoriji do 67 kilograma, kao i Jelić pa je pitanje koja borkinja će prijeći u drugu kategoriju za Olimpijske igre u Parizu.

Hrvatskoj je ovo čak peta medalja u taekwondou na Olimpijskim igrama, no prvo povijesno zlato. Do sada su bronce osvojili Šarić, Zubčić i Zaninović, danas Kanaet, a kao šlag na kraju došlo je Mateino zlato.

Taekwondo - Women

Emotivno je bilo i kojih pola sata ranije. Toni Kanaet je u kategoriji do 80 kilograma pobijedio Uzbekistanca Nikitu Rafalovića s 24-18 i osvojio povijesnu broncu za muški taekwondo.

- Dok sam gledao Kanaeta, inače ne pokazujem emocije, ali kada je završila borba, baš me ponijelo i dotaknulo, takvu sreću i zadovoljstvo nisam odavno doživio. To nije ništa čudno što smo dobili dvije medalje, to je bilo očekivano, mi smo tu ekipa, svi navijamo jedni za druge, drago mi je zbog Tonija, on mi je najbolji prijatelj. Zasluženo je itekako - kazao je Lovre Brečić, Tonijev najbolji prijatelj.

Taekwondo - Men

Splitski taekwondoaši su tako Hrvatskoj donijeli prve medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, no berba medalja nije završila. U utorak na scenu izlazi Ivan Šapina, još jedan njihov član, koji se bori u kategoriji iznad 80 kilograma. 

No, kako god završilo, u Splitu će danima trajati veliko slavlje zbog njihovih heroja, a spremaju im i veličanstven doček.

Sve su nas učinili ponosnima i pokazali kakve hrabre i neustrašive sportaše Hrvatska ima!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda