Obavijesti

Sport

Komentari 4

Euforija trese Gripe: Zadar na gostovanju kod velikog hita lige

Euforija trese Gripe: Zadar na gostovanju kod velikog hita lige
1

Naše navijače ne možemo i ne smijemo doživljavati kao pritisak, nego kao pomoć, kaže Skelin, čiju momčad čeka još jedan ogled sa Zadrom u četvrtak u Kupu

VIDEO

Novi vikend, novi izazov, stare navike. Nakon Cedevite i Šibenika, 'žuti' dočekuju Zadar. Ulaznice su danima unaprijed rasprodane, euforija trese Gripe, no trener Ivica Skelin stišava euforiju. 

- Momčad Zadra puno više vrijedi od trenutnog plasmana na ljestvici, izuzetno su dobro pokriveni na svim pozicijama, a dodatno su se pojačali u pauzi. U prvom dijelu su platili danak ozljedi Bašića i nemogućnosti da Ramljak nastupa do registracije - pojasnio je Skelin i dodao: 

- Naš zadatak je zaustaviti tranziciju Zadra, zaustaviti njihove kontre. Oni su viši, imaju dužu klupu, moramo odraditi dobar posao ispod koša, gdje ne smijemo dopustiti Marinkoviću i Baraču lake koševe iz reketa.

S obzirom da će Zadar u tjednu odigrati tri utakmice više od Splita, svježina bi mogla biti glavni adut domaće momčadi. 

- Oni su često u ovakvim prigodama, sjećam se da su u prvom dijelu igrali utakmicu za utakmicom, večer za večer, došli su Zagrebu večer nakon utakmice ABA lige i pobijedili. Mi ne smijemo čekati da se umore, moramo ih prisiliti našom igrom da izgube utakmicu. Ako budemo čekali da se umore ili izgube energiju, to neće biti dobro. 

Ulaznice se već danima ne mogu naći 'ni za lijek', dvorana je rasprodana, a Skelin pune Gripe smatra prednošću, a ne pritiskom. 

- Naše navijače ne možemo i ne smijemo doživljavati kao pritisak, nego kao pomoć - kaže Skelin, čiju momčad čeka još jedan ogled sa Zadrom u četvrtak u Kupu. 

- Vidjet ćemo kako će izgledati utakmica, ova bi trebala biti naša prednost, jer igramo kući, pred našom publikom.

S trenerom Skelinom složio se i mladi Mate Kalajdžić, koji se navikao na važnu rolu, iako mu je tek 18 godina. 

- Lako se naviknuti na dobro, s 18 godina doživljavam utakmice pred punom dvoranom. Puno igrača prođe cijelu karijeru i ne doživi tako nešto - kaže Kalajdžić uoči dalmatinskog derbija. 

- Moramo odigrati puno bolje i agresivnije nego protiv Šibenika, kada smo u utakmicu ušli preopušteno, a u napadu moramo smanjiti broj pogrešaka. Filipović i ja moramo odraditi dobar posao na vanjskoj liniji Zadra, a ostali moraju zaustaviti Marinkovića i Barača pod koševima. Vladović je iskusan, prošao je svašta u karijeri, njega treba posebno pripaziti, najiskusniji je i može iz ničega sam iznijeti utakmicu - zaključio je Kalajdžić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka