Obavijesti

Sport

Komentari 61

Euforija u Petrinji: Ovako nije bilo još od gostovanja Zvezde

Euforija u Petrinji: Ovako nije bilo još od gostovanja Zvezde
1

Hajduk danas od 15:30 gostuje u okviru šesnaestine finala kupa u Petrinji kod trećeligaša Mladosti, na čijoj klupi sjedi Zoran Buinac koji je prije tri godine u kupu vodio Lekenik protiv Burićevog Hajduka...

VIDEO

Sve je spremno za kup-ogled s Hajdukom, kapacitet stadiona je 2.700 mjesta i sve ulaznice su praktično prodane, navijačima Hajduka poslali smo 200 ulaznica, no bit će još mjesta ako ih dođe više. Velika je ovo utakmica za naš kraj i sve ljubitelje nogometa, pa i za navijače Hajduka kojih ima jako puno u Sisačko-moslavačkoj županiji, kaže nam tajnik Mladosti iz Petrinje Nikola Bartulić.

Pokretanje videa...

01:01

Bit će ovo najveći nogometni događaj za Petrinjce u novijoj povijesti, koji ovako jakog protivnika ne pamte punih 30 godina, od kad je u okviru kupa Jugoslavije u sezoni 1989. u Petrinji gostovala beogradska Crvena Zvezda i tek u produžetku izborila pobjedu 4-2 i prolaz. Zanimljivo je da su u povijesti za klub iz Petrinje nastupali i igrači poput Zlatka Zahoviča, Damira Kalapača, Marjana Mrmića, Mladena Romića, Besnika Prenge..., a vodili su ih među ostalima i Fahrudin Mustedanagić i Milan Đuričić. 

Mladost je danas trećeligaš, nemaju nekih zvučnih imena u momčadi, no bolji ljubitelji nogometa čuli su za Antonija Hrnčevića, Viktora Špišića, Zvonimira Filipovića, legendu Mladosti Vedrana Kovačevića..., ali i njihovog trenera Zorana Buinca. A njega bi se trebali sjećati i u Hajduku, Buinac je naime bio trener Lekenika koji je u kup ogledu u listopadu 2015. držao Hajduka u šahu sve do sredine drugog poluvremena.  I tada je na klupi Hajduka sjedio Damir Burić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sve je bilo mirno do našeg gola, a kad smo poveli 1-0 gledatelji su se digli na noge. Prišao mi je predsjednik kluba i pitao me: ''A što sada...'' Odgovorio sam mu: ''Ništa, nastavljamo ovako igrati'' - prisjetio se Buinac i dodao: 

- Na poluvremenu je bilo 1-1, a onda je Hajduk ubacio u brzinu više i do kraja zabio još četiri gola i pobijedio. Ipak su oni profesionalci, teško je igrati s njima. 

Hajduk je Hajduk, ali to ne znači da će se Mladost predati prije kraja utakmice. 

- Nećemo sigurno, moji momci žive za tu utakmicu, ona im je nagrada za sve što rade, ali moram priznati i da jedva čekam da utakmica prođe. Igrači su već odavno u mislima na tu utakmicu, glave su im u oblacima, zbog nje smo i izgubili prošli vikend 4-1 od Udarnika u Kurilovcu. Ne gajimo neke posebne nade za prolaz, ali želimo se prikazati u što boljem svjetlu, želimo odigrati kako znamo i možemo, a onda Bože moj, što bude bit će, sve je moguće...

Trener Damir Burić na put nije poveo Simića, Bradarića, Nejašmića, Caktaša, Posavca..., a priliku će dobiti igrači koji su manje igrali u zadnje vrijeme. 

- Moramo mijenjati momčad, u nedjelju nas čeka jako važna utakmica u Puli, ali momčad koju izvedemo u Petrinji bit će sastavljena od igrača koji će biti u stanju dobro odraditi utakmicu i donijeti prolaz. Mladost smo gledali, dobro su startali u prvenstvo, puni su samopouzdanja, ali mi imamo kvalitetu i očekujemo prolaz uz maksimalni angažman svih igrača - kazao je Burić. 

Priliku za prvi gol u službenoj utakmici čeka i napadač Marin Jakoliš

- Nadam se da će gol doći što prije. Znamo da su u kupu moguća iznenađenja, u Austriji sam dva – tri puta ispao od niželigaša, ali vjerujem da će sutra sve biti u redu. Kup je prilika za trofej, stoga naš maksimalni angažman i prolaz ne smiju doći u pitanje – zaključio je Jakoliš. 

Kurioziteta radi spomenimo i da je, što zbog volje ždrijeba, što zbog koeficijenta, Hajduku ovo 12. kup utakmica u nizu koju igra van Poljuda, s tim da je jedanaest igrao u gostima, a jednu, finale kupa s Dinamom na neutralnom terenu u Vinkovcima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram