Obavijesti

Sport

Komentari 9

Euro 1960.: Seksa nije bilo, a u krevet se moralo već u 23 sata

Euro 1960.: Seksa nije bilo, a u krevet se moralo već u 23 sata
3

Nismo imali love da na Europsko prvenstvo povedemo žene. Nismo smjeli ni piti, a u krevetu smo morali biti do 23 sata, prisjetio se Željko Perušić Eura u Francuskoj

VIDEO

I danas žalim za tim zlatom. ‘Ubijali’ smo Sovjete, no spasio ih je Lav Jašin. Dao bih sve da taj finale Eura 1960. u Francuskoj možemo još jednom odigrati, rekao je Željko Perušić (76), jugoslavenski reprezentativac i te 1960. igrač zagrebačkog Dinama.

- Noć prije utakmice bili smo uvjereni da ćemo biti prvaci. Te večeri nismo izlazili iz pariškog hotela, nismo željeli da se nekome nešto dogodi - dodao je Perušić, koji danas živi u Švicarskoj, u St. Gallenu, i jedan je od petorice Hrvata, uz Dražana Jerkovića, Željka Matuša, Antu Žanetića i Branka Zebeca, koji su igrali na tom EP-u.

- Nije bilo seksa u vrijeme Eura. Nitko nam nije zabranio da povedemo supruge ili djevojke, no to je bilo preskupo i prekomplicirano. Bilo je zabranjeno piti, a u sobi smo morali biti do 23 sata - objasnio je Perušić.

Jugoslavija je u polufinalu na prepunom Parku prinčeva šokirala Francuze 5-4. Dinamov dvojac Knez i Jerković s tri su gola u četiri minute, od 75. do 78., preokrenuli rezultat. Jerkovićev pobjednički gol trebao je biti poništen, no Dražan je nagovorio suca da to ne učini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nemojte poništiti gol. Kleknut ću na koljena i poljubiti vam kopačke - preklinjao je Jerković suca, koji je popustio.

Sovjeti zabili u produžetku

Galić je u 43. zabio za vodstvo Jugoslavije, no poslije šest minuta izjednačio je Metreveli. Jugoslaveni su opsjedali gol Sovjeta,  no u 113. minuti ponedelnik je zabio za 2-1 i naslov.

Za drugo mjesto dobili po 360.000 ondašnjih dinara

Reprezentativce Jugoslavije nagradili su za drugo mjesto:

- Dobili smo po 360.000 ondašnjih dinara. To je bio golem novac. U klubovima nismo mnogo zarađivali, pa smo bili sretni. Tim novcem obnovio sam kuću u Dugoj Resi - nasmijao se Željko Perušić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...