Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Euro 2008.: U skupini B pojačane sigurnosne mjere

Uz 27.000 austrijskih policajaca utakmice Eura koje se igraju u Austriji osiguravati će i 800 njemačkih policajaca te 1.500 vojnih specijalaca

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
1 komentara

Organizatori Europskog nogometnog prvenstva 2008. najavili su pojačane sigurnosne mjere za utakmice skupine B, u kojoj nastupaju domaćin Austrija, Njemačka, Poljska i Hrvatska. Austrijskoj policiji u pomoć će stići 800 njihovih kolega iz Njemačke, a uz 27.000 domaćih policajaca biti će angažirano i 1.500 vojnih specijalaca.
- Ocijenili smo da će neki susreti skupine B biti visoko rizični, pa smo zbog toga zamolili Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova za pomoć - izjavio je austrijski ministar unutarnjih poslova Guenther Platter.
- Hrvatski navijači frenetično, ali korektno bodre svoju reprezentaciju. No nama je poznato da su oni i pravi pirotehnički majstori. Stoga ne možemo isključiti incidente do kojih može doći između navijača i snaga sigurnosti, jer pirotehnika nije dobrodošla na tribinama naših stadiona - rekao je Platter.
- Među navijačima Njemačke i Poljske ima popriličan broj problematičnih osoba i nadamo se da se neće ponoviti ružne scene iz Dortmunda 2006. kada su se navijači tih dviju momčadi sukobile tijekom Svjetskog prvenstva. Očekujemo dolazak velikog broja njemačkih navijača i zbog toga nam je potrebna pomoć kolega iz Njemačke - zaključio je Platter.

Naši partneri pišu
Message