Obavijesti

Sport

Komentari 19

Helsinki tukao polufinalista LP-a Schalke, a Maribor Rangerse!

Helsinki tukao polufinalista LP-a Schalke, a Maribor Rangerse!
1

Najveće iznenađenje prvih susreta doigravanja za Europa ligu poraz je Schalkea od Helsinkija. PAO je pretrpio još jednu blamažu porazom kod Maccabi Tel Aviva 3-0

VIDEO

Schalke je u prošlogodišnjoj Ligi prvaka dogurao do polufinala ispavši tek od Manchester Uniteda, no ove sezone kako su krenuli vjerojatno neće vidjeti ni 'utješnu nagradu' Europa ligu.

Znatno oslabljeni Schalke u odnosu na prošlu sezonu izgubio 2-0 je na gostovanju kod Helsinkija, Dinamovog 'lakog zalogaja' prema Ligi prvaka.

Podsjetimo, Helsinki je izgubio od Dinama u trećem pretkolu Lige prvaka s ukupnih 3-1, a natjecanje je nastavio u 'play-offu' EL-a. No, ispadanje od 'modrih' Fince nije uzdrmao koji su uvjerljivo pregazili momčad Gelsenkirchena.

Dvostruki strijelac bio je Pukki u 18. i 54. minuti, a samo nepreciznost domaćina koštala ih je veće pobjede.

Uz Helsinki za najveće iznenađenje pobrinuo se Maribor. Da ispadanje od Malmöa nije bila slučajnost Glasgow Rangers je potvrdio porazom u Sloveniji 2-1. Škoti su poveli u 31. minuti preko Ortiza. Maribor je izjednačio preko Ibraimija u 52. minuti, a za ludnicu u Ljudskom vrtu pobrinuo se Velikonja pobjedničkim golom u drugoj minuti sudačke nadoknade. Nikica Jelavić odigrao je cijelu utakmicu

'Petarda' Tottenhama u Edinburghu, Zvezda na Marakani izgubila od Rennesa

Nogometaši Tottenhama, praktički su već izborili plasman u Europa ligu,, nakon što su u prvoj utakmici play-offa u Edinburghu pobijedili domaći Hearts sa 5-0...

Pravu nogometnu lekciju održali su ''spursi'' borbenim, ali ipak nedovoljno kvalitetnim nogometašima škotske momčadi. Bila je to večer u kojoj je gostima iz Londona baš sve polazilo od noge. Bili su nadmoćni od početka do kraja, vrlo su lijepo kombinirali i postigli čak pet pogodaka.

Strijelci su bili Van der Vaart, Defoe i Livemore u prvom dijelu, odnosno Bale i Lennon u nastavku

Niko Kranjčar odigrao je svih 90 minuta u momčadi Harryja Redknappa. Nije zabio gol, ali se dobro uklopio u odličnu igru Tottenhama. Vedran Ćorluka je cijelu utakmicu odgledao s klupe za pričuve, dok Luka Modrić nije konkurirao za sastav Tottenhama.

Veliki udarac pretrpio je atenski Panathinaikos. Nakon eliminacije iz kvalifikacija za Ligu prvaka od Odensea, ''zeleni'' iz Atene izgubili su prvu utakmicu play-offa za Europa ligu kod Maccabija iz Tel Aviva s 3-0.

Momčad Fulhama, koja je u prethodnoj kvalifikacijskoj rundi eliminirala naš Split, slavila je na svom Craven Cottageu protiv ukrajinskog Dnjipra s 3-0. Nikola Kalinić, koji je ranije ovoga mjeseca prešao u momčad iz Dnjipropetrovska, odigrao je za goste svih 90 minuta. Imao je nekoliko pokušaja, ali niti jednom nije pogodio cilj. Dva pogotka za Fulham postigao je Dempsey, u 43. i 49. minuti. Prije njega je goste načeo Hughes u 38. minuti.

Engleski Stoke, koji je u 3. pretkolu Europa lige eliminirao splitski Hajduk, bio je uspješan i u prvoj utakmici 4. pretkola, svladavši u švicarskom Thunu istoimenog domaćina s 1-0. Pogodak je postigao Danny Pugh u 18. minuti.

Crvena zvezda, koju vodi hrvatski trener Robert Prosinečki, izgubila je u Beogradu od francuskog Rennesa s 2-1. Domaćin je poveo iz penala u 17. minuti, kada je mrežu Rennesa pogodio Kadu. Gosti su do preokreta i pobjede stigli golovima Pitroipe u 41. i Montana u 75. minuti.

Argentinac Javier Pastore debitirao je za PSG, koji je u gostima uvjerljivo pobijedio luksemburški Differdange s 4-0. Pastore je odigrao cijelu utakmicu za Parižane, ali nije bio strijelac.

Iznenađenje su priredili nogometaši Slovana, koji su u Bratislavi pobijedili Romu s 1-0 golom Dobrotke u 80. minuti. Drugi rimski klub, Lazio, bio je znatno uspješniji, jer je kao domaćin pobijedio Rabotnički sa 6-0.

Bukureštanski Dinamo, koji je u prethodnoj rundi eliminirao Varaždin, poražen je na gostovanju kod Vorskle u Poltavi s 2-1. Dodajmo da je kijevski Dinamo slavio u gostima kod bugarskog Litexa s 2-1. Ognjen Vukojević je za goste odigrao svih 90 minuta.

Europa liga, play-off, prve utakmice:

Ekranas – Hapoel Tel Aviv 1-0

Vaslui – Sparta Prag 2-0

Legia Varšava – Spartak Moskva 2-2

Lokomotiv Moskva – Trnava 2-0

HJK Helsinki – Schalke 2-0

Zestafoni – Club Brugge 3-3

Litex Loveč – Dinamo Kijev 1-2

Aalesund – AZ Alkmaar 2-1

Austria Beč – Gaz Metan 3-1

Omonia Nicosia – Red Bull Salzburg 2-1

Vorskla – Dinamo Bukurešt 2-1

Macabi Tel Aviv – Panathinaikos 3-0

Steaua Bukurešt – CSKA Sofia 2-0

Thun – Stoke 0-1

Beşiktaş – Alania Vladikavkaz 3-0

Bursaspor – Anderlecht 1-2

Nordsjaelland – Sporting Lisabon 0-0

PAOK Solun – Karpati 2-0

Slask Wroclaw – Rapid Bukurešt 1-3

Standard Liege – Helsingborg 1-0

Fulham – Dnjipro 3-0

Hannover – Sevilla 2-1

Metalist Harkiv – Sochaux 0-0

Crvena zvezda – Rennes 1-2

AEK Atena – Dinamo Tbilisi 1-0

Differdange – PSG 0-4

Hearts – Tottenham 0-5

Nacional – Birmingham 0-0

Maribor – Rangers 2-1

Rosenborg – AEK Larnaca 0-0

Shamrock – Partizan 1-1

Slovan Bratislava – Roma 1-0

Athletic Bilbao – Trabzonspor 0-0

Lazio – Rabotnički 6-0

Celtic – Sion 0-0

Ried – PSV Eindhoven 0-0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica