Obavijesti

Sport

Komentari 5

Europski savezi napustit će Fifu? Ne žele SP svake dvije godine

Europski savezi napustit će Fifu? Ne žele SP svake dvije godine

Ovo je najgore rješenje i ekstremna mjera. Ali ako ništa drugo, iskoristit ćemo ga kao protest protiv planova Fife, objasnio je moguće povlačenje predsjednik Danskog nogometnog saveza Jesper Moeller

VIDEO

Nekoliko nogometnih saveza iz europskih zemalja moglo bi prekinuti članstvo u Međunarodnoj nogometnoj federaciji (Fifa) ako se realizira ideja o svjetskom prvenstvu svake dvije godine, prenosi dpa.

POGLEDAJTE VIDEO: Fifa

Pokretanje videa...

FIFA 20 najava Zinedinea Zidanea kao nogometne ikone 00:53

Dpa, pozivajući se na vlastite izvore, navodi kako bi se na takav drastičan korak moglo odlučiti više od desetak europskih nogometnih saveza.

- Ovo je najgore rješenje i ekstremna mjera. Ali ako ništa drugo, iskoristit ćemo ga kao protest protiv planova Fife - objasnio je moguće povlačenje predsjednik Danskog nogometnog saveza Jesper Moeller.

Europska nogometna federacija (Uefa) i Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) oštro se protive FIFA-inoj ideji o World Cupu svake dvije godine. Sindikat igrača FIFPro također je izrazio zabrinutost zbog povećanog radnog opterećenja nogometaša i nedostatka konzultacija prilikom donošenja takvih odluka. Oglasio se i Međunarodni olimpijski odbor (MOO) koji je izrazio zabrinutost jer bi takva odluka nanijela štetu i drugim sportovima.

Prema statutu FIFA -e, članovi mogu napustiti krovnu nogometnu organizaciju na kraju kalendarske godine nakon što su svoj potez najavili šest mjeseci ranije. U tom slučaji mogu nastaviti igrati na UEFA -inim natjecanjima, ali ne i Svjetskom prvenstvu kojeg organizira FIFA.

FIFA i dalje ne odustaje od ideje uvođenja World Cupa svake dvije godine. Trenutačno provodi studiju izvodljivosti o praktičnosti organiziranja prvenstava svake dvije godine usprkos žestokih kritika raznih federacija, klubova, igrača i navijačkih skupina.

Ovoga tjedna FIFA će održati videokonferencije kako bi prikupila razmišljanja izbornika nogometnih reprezentacija o reformi međunarodnog kalendara, te uvođenju svjetskog prvenstva svake dvije godine.

- Nitko nije zadovoljan trenutnom situacijom i nešto se mora promijeniti - rekao je predsjednik Fife Gianni Infantino na nedavnoj konferenciji za novinare u Buenos Airesu.

Istaknuo je kako bi ova reforma donijela veće ekonomske koristi za federacije.

"Danas postoje nogometna natjecanja koja donose puno više novaca od Svjetskog prvenstva, a osvojeni novac raspoređen je na vrlo mali broj klubova - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka