Sjećate se Pite iz Tonge? Evo ga opet, i sad je gol i nauljen | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
28 komentara

Sjećate se Pite iz Tonge? Evo ga opet, i sad je gol i nauljen

Pita Taufatofua nosio je zastavu Tonge na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Pyeongchangu gol do pasa i pošteno nauljen. Poznato? Isti je sportaš u sličnom autfitu nosio zastavu i na ljetnim Igrama u Riju

Pyeongchang 2018 Winter Olympics
Foto: KAI PFAFFENBACH
28 komentara

Sjećate li se nauljenog sportaša isklesanog torza s otvaranja Olimpijskih igara u Rio de Janeiru? Njegovo je ime Pita Taufatofua (34), prije dvije godine imao je čast nositi zastavu svoje Tonge i apsolutno je oduševio ženski dio publike. A sada je ponovno na olimpijskoj sceni i ponovno je gol, nauljen i nosi zastavu...

Foto: Reuters/PIXSELL

Ne smeta mu ni temperaturni minus jer Pita je ponovno samo u haljinici, golog torza, što je posebno oduševilo navijačice u Pyeongchangu, ali i kolegice iz ostalih reprezentacija. Vrisak s tribina teško su kontrolirali i hladni domaćini. Na ljetnim Igrama Pita se natjecao u taekwondou, a onda se prebacio na zimske sportove i u Pyeongchang se plasirao u skijaškom trčanju.

- Čudan je to osjećaj jer trebalo mi je 20 godina da se izborim za nastup u Riju, a samo jedna da dođem ovdje. No, velika je čast biti u Pyeongchangu. Razmislite, koliko pacifičkih zemalja ima predstavnika na zimskim Igrama - pita presretni Pita.

2016 Rio Olympics - Opening Ceremony | Autor: KAI PFAFFENBACH Foto: KAI PFAFFENBACH

Iako su mnogi očekivali da će Taufatofua ovoga puta biti zabundan do grla jer temperatura se ipak spušta ispod nule, Pita je ostao dosljedan svojoj domovini i pojavio se ponovno u tradicionalnoj nošnji Tonge ta'ovali. Dame sigurno nisu imale ništa protiv. Dapače.

Pyeongchang 2018 Winter Olympics | Autor: DAMIR SAGOLJ Foto: DAMIR SAGOLJ

Tema: Zimske olimpijske igre 2018.

Message