Obavijesti

Sport

Komentari 5

Evo gdje gledati četvrtfinale LP: Hrvatski okršaj u Londonu, 'lak' posao za Bayern u Španjolskoj

Evo gdje gledati četvrtfinale LP: Hrvatski okršaj u Londonu, 'lak' posao za Bayern u Španjolskoj

Aktualni osvajač Lige prvaka na svom terenu dočekuje 'kraljevski klub', a Thomas Tuchel motivira 'bluese' u teškoj situaciji. Nagelsmann pak treba pronaći torpedo za 'žutu podmornicu'

VIDEO

Nakon bunkera Atletica i slavlja 'građana' na Etihadu (1-0) te pobjede 'redsa' u Lisabonu (3-1), slijede nam nova dva okršaja u četvrtfinalu Lige prvaka. Naravno, onaj koji nas više zanima je svakako izravni duel Luke Modrića protiv Matea Kovačića, odnosno Chelseaja protiv madridskog Reala na Stamford Bridgeu. Ali, ne smijemo zaboraviti ni Luku Stanišića Gabrijela Vidovića u redovima minhenskog Bayerna koji igraju u gostima protiv Villarreala na El Madrigalu.

Vatreni kumovi drugi put jedan protiv drugoga: Modrić je baš njega označio kao nasljednika
Vatreni kumovi drugi put jedan protiv drugoga: Modrić je baš njega označio kao nasljednika

- Mislim da ova utakmica nema ništa s onom od prošle sezone. Nisam ju ni gledao u pripremi, ne želim gledati prošlogodišnje utakmice. Želimo se vratiti nakon nedjeljnog poraza od Brentforda (4-1). Benzema? Odličan igrač, ali u ovom trenutku mislim da je nepošteno govoriti o nečem više pokraj Luke Modrića, Casemira i Tonija Kroosa koji godinama vuku momčad. Želimo si dokazati da možemo, posebna je prilika protiv posebnog protivnika - objasnio je strateg Chelseaja Thomas Tuchel.

Nakon teškog prizemljenja u Premiershipu, aktualni osvajač Lige prvaka pred sobom ima sve samo ne lagan posao. Nakon što su prošle godine protiv 'kraljeva' igrali u polufinalu i slomili ih u dvije utakmice (1-1, 2-0), ovaj će se put protiv Madriđana okušati već u četvrtfinalu. Brentford je prekinuo niz 'bluesa' od šest pobjeda, a sad imaju priliku vratiti se na pobjedničke staze.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Chelsea v Brentford - Premier League - Stamford Bridge

- Utakmica protiv 'osa' je bila teška, ali možda je to bio potreban udarac da budemo spremni za ono što tek dolazi. Zato mislim da će dečki odlično odraditi susret, vjerujem u nas. Neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe da pobijedimo u velikoj utakmici - objasnio je krilni napadač Christian Pulisic.

A ono što može ohrabriti nogometaše Reala je i to da je ovog jutra stigla vijest kako se trener Carlo Ancelotti testirao negativno na COVID-19 te je otputovao prema Londonu gdje će voditi momčad. A na golu 'kraljeva' bit će Thibaut Courtois koji je četiri godine bio u Chelseaju.

- Bili su to lijepi dani, osvojili smo Premiership u dva navrata. Odlazak mi i nije ostao u dobrom sjećanju, ali sad sam tu gdje jesam. Možda sam i u najboljoj formi karijere, nadam se da ću nastaviti dobro braniti te da ćemo u Londonu osigurati dobar rezultat za povratak na Santiago Bernabeu - rekao je.

Prvi će put na različitim stranama biti Luka Modrić i Mateo Kovačić, a više o tome možete pročitati OVDJE. Chelsea neće moći računati na lijevog beka Chilwella, dok gosti dolaze bez Hazarda, Jovića i Isca. Bit će to napeta borba na sredini terena, ali pozdrav nakon svega neće izostajati. Prijenos možete gledati od 21 sat na drugom programu HRT-a, a emisija počinje sat vremena ranije.

Što se tiče Bayerna i Villarreala, posljednji su put igrali 2011. godine kad su nogometaši iz Münchena slavili u dvije utakmice (3-1, 2-0)  u skupini Lige prvaka. Od tada je prošlo 12 godina, a sad slijedi okršaj u četvrtfinalu Lige prvaka. A za tu utakmicu se Bayernu vraća i Alphonso Davies.

- Bit će u momčadi, rezultati testiranja pokazali su da je spreman započeti susret. Odlučit ćemo hoće li biti u prvih 11, ali sve je bliže tome. 

Podsjetimo, Davies nije zaigrao za Bayern još od 17. prosinca i utakmice protiv Wolfsburga, a osim njega će Bavarcima nedostajati Sarr i Choupo Moting. Ali neće nedostajati optimizma, jer su oni i Liverpool nakon ždrijeba navedeni kao 'sigurni' polufinalisti koji će igrati međusobno. 

Na klupi 'žute podmornice' je majstor za Europsku ligu, Unai Emery. Španjolski će se stručnjak ovaj put morati okušati u lovu na polufinale Lige prvaka, a misli da zna kako zaustaviti Lewandowskog.

De Bruyne zabio za sreću Cityja, Vrsaljko odigrao svih 90 minuta
De Bruyne zabio za sreću Cityja, Vrsaljko odigrao svih 90 minuta

- Albiol i Torres su iskusniji iz utakmice u utakmicu što se tiče reprezentacije i momčadi, a pokušavamo im pomoćži. Zaustavili su Vlahovića, sad mogu i Lewandowskog, Müllera, Sanea. Gledamo to kao novi izazov - objasnio je Emery.

On na ovoj utakmici ne može računati na Alberta Morena. Utakmica počinje od 21 sat, a možete ju uživo pratiti na programu ArenaSport 7.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka