Obavijesti

Sport

Komentari 1

Evo gdje gledati finale Kupa: U Šibeniku nas čeka - poslastica...

Evo gdje gledati finale Kupa: U Šibeniku nas čeka - poslastica...
3

Zanimljivo, Riječani su 'lokose' posljednji put pobijedili još tamo u drugom kolu i to u Zagrebu kada ih je s klupe vodio Igor Bišćan. Strijelac pobjedničkog gola bio je Čolak i to tek u 91. minuti

VIDEO

U ovogodišnjem šibenskom finalu Kupa, momčad Simona Rožmana brani aktualni naslov osvajača Rabuzinovog sunca. Iskustvo u odigravanju ovakvih utakmica apsolutno je na njihovoj strani. Klub iz 'grada koji teče' u finalu Kupa je već pet puta bila pobjednik,  a igrao ih je šest otkada je Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO: Obnova Šubićevca

Pokretanje videa...

Obnova Šubićevca 03:35

Ipak, s druge strane im stoji najatraktivniji nogomet HNL-a ove sezone - Tomićeva Lokomotiva.  Lokomotiva (65) je osvojila bod više od Rijeke (64) u prvenstvenim nastupima, iako su momčadi ostvarile identičan broj pobjeda (19) i postigle gotovo isti broj golova (Rijeka 58, Lokomotiva 57). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Svašta sam slušao o Sammiru, a nikad nisam vodio boljeg igrača
Svašta sam slušao o Sammiru, a nikad nisam vodio boljeg igrača

Ipak, gledajući međusobne oglede i općenito nastupe nakon stanke, Lokomotiva je ipak favorit u ovome susretu, iako su svi ovo finale najavili kao 'napokon jedno u kojemu pobjednik nije jednostavan za pretpostaviti' prije samog početka utakmice.

Zanimljivo, Riječani su 'vagonaše' posljednji put pobijedili još tamo u drugom kolu i to u Zagrebu kada ih je s klupe vodio Igor Bišćan. Strijelac pobjedničkog gola bio je Čolak i to tek u 91. minuti.

Prva HNL 95/96.: Hajdukovci u drami pomogli Croatiji da uzme naslov, a varteksovci u suzama
Prva HNL 95/96.: Hajdukovci u drami pomogli Croatiji da uzme naslov, a varteksovci u suzama
Rijeka i Lokomotiva na Rujevici uzeli po bod

Treneri su spremni

- Jedno je sigurno: bit će nam jako teško. S druge strane bit će jaka Lokomotiva. Brza momčad, sa sjajnom tranzicijom, jednako takvom dijagonalom, odlična u nalaženju prostora za oba svoja krilna napadača... Ali ja mislim da smo se jako dobro pripremili za njih - kaže trener Rijeke pa dodaje:

- Finale... Točno sam tamo gdje smo željeli biti! I super-zadovoljan sam u kakvom stanju ulazimo u utakmicu za trofej. Četiri dobre predstave, četiri uzastopne pobjede (Dinamo 2-0, Inter 1-0, Hajduk 3-2 i Istra 4-2, op.a.). Dečki rade strahovito vrijedno i naporno, 100% su fokusirani samo i jedino na trofej koji branimo i opet želimo osvojiti - priča Rožman.

Heber: Rijeka je najbolji dio mog života, živim u New Yorku, a čeznem za divnom Hrvatskom
Heber: Rijeka je najbolji dio mog života, živim u New Yorku, a čeznem za divnom Hrvatskom

Goran Tomić se vraća u rodni Šibenik, ali finale Kupa se igra pred praznim tribinama.

- Uh, ne mogu ni reći koliko mi je žao zbog toga, ali to je odluka HNS-a i mi ju poštujemo. Mislim kako bi moj kondicijski trener Antonio Cinotti koji je također Šibenčani i ja popunili cijelu zapadnu tribinu. Strašno mi je žao što na tribinama neće biti navijača, ali više od svega želim trofej u svom Šibeniku - rekao je.

Rijeka i Lokomotiva na Rujevici uzeli po bod

Na dva programa

Ovu nogometnu poslasticu na šibenskom, nažalost praznom, Šubićevcu možete pratiti na čak dva programa - na HRT 2 i na HNTV-u, a prvi sučev zvižduk čut ćete u 20:30 sati. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...