Obavijesti

Sport

Komentari 31

Evo gdje gledati Galatasaray - Hajduk, Rijeka - Kolos, Malmö - Lokomotiva i Bayern - Sevilla

Evo gdje gledati Galatasaray - Hajduk, Rijeka - Kolos, Malmö - Lokomotiva i Bayern - Sevilla

Posljednji rujanski četvrtak bit će vrlo bogat nogometnim prijenosima, a tri kluba iz HNL-a love play-off Europske lige. Na kraju večeri Ivan Rakitić u službenom debiju u Sevilli lovi Uefin superkup

VIDEO

Osijek, nažalost, nije prošao Basel, ali u Europskoj ligi ostala su čak četiri hrvatska kluba. Dinamo već čeka u play-offu nakon ispadanja u trećem pretkolu Lige prvaka, a tamo će večeras pokušati doći Lokomotiva, Hajduk i Rijeka. Završnica bogate nogometne večeri dat će nam odgovor na pitanje tko će ponijeti prvi europski klupski trofej ove sezone u superkupu.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Hajduka u Istanbulu

Pokretanje videa...

Trening Hajduka u Istanbulu 01:24

Malmö - Lokomotiva

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi će na teren viceprvaci lokosi, koji se vraćaju eurokupovima mjesec dana nakon tijesnog ispadanja od bečkog Rapida u drugom pretkolu Lige prvaka u Kranjčevićevoj (1-0). Protivnik je Malmö, klub koji je Dinamu ostao u lijepom sjećanju iz sezone 2011/12., gdje su se dramatično provukli ukupnom pobjedom 4-3 (4-1 u Maksimiru, 0-2 u Švedskoj).

Jedan čovjek bio je važan čimbenik te "modre" momčadi i večeras će prijetiti u dresu kluba s Kajzerice. Sammir je prije devet godina zabio Malmöu iz penala u prvoj utakmici na Maksimiru, a ovaj put pokušat će napraviti isto na stadionu Eleda. Nema uzvrata, ali nema ni navijača i lokosi će probati napraviti korak dalje.

Utakmicu koja počinje u 19 sati sudi Francuz François Letexier, Malmö je veliki favorit prema kladionicama (koeficijent 1,35 naspram 7,80 na Lokomotivu, na remi je 5,25), a izravan televizijski prijenos je na kanalu Arena Sport 3.

Prođe li Lokomotiva, u play-offu će idući četvrtak u Zagrebu dočekati pobjednika meča između španjolske Granade i gruzijskog Lokomotiva Tbilisi koji se igra u Granadi od 20 sati.

Galatasaray - Hajduk

'Bili' su prošli tjedan uz neočekivano puno muke prošli makedonsku Renovu na gostovanju 1-0 golom Mije Caktaša, a treća runda kvalifikacija donosi im renomiranog protivnika, turski Galatasaray. I to opet na gostovanju.

Hajduk je od 2014. do 2017. četiri sezone u nizu zapinjao u play-offu kvalifikacija ovog natjecanja, gdje ga nije bilo prošle dvije sezone.

Na Türk Telecom Arenu vraća se Hari Vukas, gdje je kao pomoćnik Igora Tudora u Galatasarayu radio od veljače do prosinca 2017. Olakotna je okolnost za "majstore s mora" što Galata u nedjelju igra derbi s Fenerbahčeom pa bi trener Fatih Terim trebao odmoriti jake karike Ardu Turana i Radamela Falcaa.

Domaćini su u svakom slučaju veliki favoriti za prolazak (koeficijent na pobjedu 1,60, na Hajduk 5,50, a remi 3,70). Utakmicu koja počinje u 20 sati sudi Škot Craig Pawson, a izravan televizijski prijenos je na kanalu Arena Sport 1.

Prođe li Hajduk u play-off, morat će na treće gostovanje u dva tjedna. Protivnik će mu biti bolji iz ogleda nizozemskog Willema II i škotskog Rangersa, koji igraju u Tilburgu od 21 sat.

Rijeka - Kolos

Prva europska utakmica za Riječane ove sezone ne bi smjela predstavljati preveliku prepreku. Jer protivnik je ukrajinska momčad Kolos iz Kovalivke, klub koji je osnovan tek 2012. i do 2015. igrao je amatersko prvenstvo Kijevske oblasti.

U Europsku ligu Kolos je došao osvajanjem ukrajinskog kupa, a u drugom pretkolu iznenadio je grčki Aris pobijedivši u Solunu 2-1. No Rijeka se na takvim preprekama već znala opeći.

Dovoljno se sjetiti 2018. i norveškog Sarpsborga koji ju je izbacio u dvije utakmice i igrao grupnu fazu Europske lige, a lani je jedva izbjegao ispadanje iz norveškog elitnog društva.

Prednost za Rijeku, osim kvalitete, svakako je i domaći teren Rujevice i momčad Simona Rožmana morala bi u 90 minuta proći u play-off. Tamo bi gostovali kod pobjednika meča između danskog Kopenhagena i poljskog Piasta Gliwice (početak u 20 sati) idući četvrtak.

Kladionice vjeruju Rijeci (1,85 na pobjedu, 4,0 na Kolos, 3,40 na remi), a utakmicu koja počinje u 20.45 sudi Portugalac Tiago Martins. Izravan je televizijski prijenos na kanalu Arena Sport 2, a uvodna studijska emisija počinje u 20.20.

Bayern - Sevilla

Osim pretkola Europske lige, bit će zanimljivo pratiti i ogled Uefina superkupa između osvajača Lige prvaka i Europske lige na novoj Puskás Areni u Budimpešti, koja će biti jedan od stadiona domaćina odgođenoga Europskog prvenstva i prva europska utakmica s gledateljima od izbijanja pandemije korona virusa.

I Bayern i Sevilla, zanimljivo, imaju po jedan superkup. Bayern ga je osvojio 2013., a Sevilla 2006. Bavarci su triput gubili (1975., 1976. i 2001.), a Andalužani četiri puta (2007., 2014., 2015. i 2016.).

Ivana Perišića, koji je s Bayernom osvojio Ligu prvaka u Portugalu, više nema u momčadi Hansija Flicka, već se vratio s posudbe u Inter. No na drugoj strani bit će Hrvat Ivan Rakitić, koji se nakon šest sezona u Barceloni vratio u klub kojega je kao kapetan vodio do Europske lige 2013/14.

Soccer - UEFA Europa League - Final - Sevilla v Benfica - Juventus Stadium

Bit će to Rakitićeva premijera kao bivšega hrvatskoga nogometnog reprezentativca tri dana nakon što se neočekivano oprostio od dresa "vatrenih". Uefin superkup, zanimljivo, osvojio je s Barcelonom 2015. upravo protiv Seville, kad je nakon produžetaka u Tbilisiju slavio 5-4.

Bayern je uvjerljivi favorit prema kladionicama (koeficijent 1,40, na Sevillu 8,10, a remi 4,30). Utakmica počinje u 21 sat, sudi je Englez Anthony Taylor, a izravan je televizijski prijenos na drugom programu Hrvatske televizije.

Europski nogomet, četvrtak, 24. rujna

  • 16.00 Europska liga, 3. pretkolo: Ararat - Celje (Sport Klub 3)
  • 19.00 Europska liga, 3. pretkolo: Malmö - Lokomotiva (Arena Sport 3)
  • 19.00 Europska liga, 3. pretkolo: Mura - PSV (Sport Klub 3)
  • 19.00 Europska liga, 3. pretkolo: Charleroi - Partizan (Arena Sport 5)
  • 20.00 Europska liga, 3. pretkolo: Galatasaray - Hajduk (Arena Sport 1)
  • 20.00 Europska liga, 3. pretkolo: APOEL - Zrinjski (Arena Sport 4)
  • 20.00 Europska liga, 3. pretkolo: Wolfsburg - Desna Černjihiv (Sport1)
  • 20.30 Europska liga, 3. pretkolo: Milan - Bodø/Glimt (Sport Klub 2)
  • 20.45 Europska liga, 3. pretkolo: Rijeka - Kolos Kovalivka (Arena Sport 2)
  • 20.45 Engleski Carabao kup, 3. kolo: Manchester City - Bournemouth (Arena Sport 6)
  • 21.00 Uefin superkup: Bayern - Sevilla (HTV2)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)