Obavijesti

Sport

Komentari 34

Evo gdje možete gledati prvu utakmicu 'vatrenih' ove godine

Evo gdje možete gledati prvu utakmicu 'vatrenih' ove godine

Pandemija korona virusa odgodila je Euro za iduću godinu, a "vatreni" će večeras nakon duga 292 pauze odigrati utakmicu. Europski prvak Portugal protiv nas kreće u obranu naslova u Ligi nacija

VIDEO

Nikad duža stanka između dvije utakmice hrvatske nogometne reprezentacije od čak 292 dana, od 19. studenoga prošle godine i prijateljske utakmice protiv Gruzije u Puli (2-1), napokon je gotova.

Umjesto u pripremama za Euro, potom i završnom turniru na ljeto, izbornik Zlatko Dalić povest će "vatrene" na početku drugog izdanja Lige nacija u protiv branitelja naslova Portugala u Portu, na kultnom stadionu Dragão.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska na zadnjem treningu uoči puta u Portugal

Pokretanje videa...

Hrvatska trenira uoči Portugala 03:00

Prije točno dvije godine ove su se dvije reprezentacije susrele u prijateljskoj utakmici u Faru, gdje je Ivan Perišić zabio jedini gol u pet međusobnih utakmica protiv Portugalaca i gdje smo jedini put izbjegli poraz odigravši 1-1.

Iako Liga nacija Daliću nije osobito važno natjecanje (niti ne treba biti), već mu može doći kao priprema za predstojeće kvalifikacije za Mundijal u Kataru, a onda i odgođeni Euro, bilo bi vrlo dobro izbjeći posljednje mjesto i ispadanje u niži razred, Ligu B, u skupini u kojoj su još i Francuska i Švedska.

Izostanak Luke Modrića i Ivana Rakitića svakako je bitan nedostatak za Hrvatsku, ali Dalić ima obilje opcija u veznom redu u kojem bi trebali zasjati Nikola Vlašić i Mateo Kovačić, vjerojatno i Mario Pašalić, koji čeka pravu minutažu u bitnoj utakmici.

Primeira Liga - FC Porto v Sporting CP

Portugalci odavno nisu momčad koja ovisi samo o Cristianu Ronaldu, čiji je nastup i večeras pod upitnikom zbog infekcije stopala. Našima će prijetiti i ništa manje opasni João Félix, Bruno Fernandes i Bernardo Silva.

Glavni sudac utakmice na kojoj neće biti gledatelja Talijan je Davide Massa (39) je prošlog listopada iskusio pobjedu Hrvatske u veličanstvenoj atmosferi Poljuda protiv Mađarske (3-0) kao četvrti sudac.

Genoa v Internazionale - Serie A - Luigi Ferraris

Početak meča zakazan je za 20.45, a izravan prijenos je na Novoj TV, koja ima prava i na prijateljske utakmice i kvalifikacije za SP 2022. Završni turnir Eura i Mundijala 2022. moći ćete gledati na Hrvatskoj televiziji.

Nakon ogleda u Portu protiv europskog prvaka svjetski doprvak seli se u Pariz, gdje je u utorak u istom terminu očekuje svjetski prvak Francuska na Stade de Franceu.

Do kraja godine odigrat ćemo još čak šest utakmica. Trostruki program u listopadu otvara prijateljski meč kod Švicarske 7. 10. pa Šveđani (11. 10.) i Francuzi (14. 10.) u Ligi nacija na Maksimiru.

U studenom ćemo prvo na prijateljski okršaj protiv Turske u gostima (11. 11.) pa Šveđanima u goste u Ligi nacija (14. 11.), a godinu zaključujemo domaćim mečom protiv Portugala na Poljudu 17. 11.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače