Obavijesti

Sport

Komentari 9

Fantastična Fett u polufinalu Tokija i po prvi put u Top 100

Fantastična Fett  u polufinalu Tokija i po prvi put u Top 100
1

Ovim rezultatom Jana Fett je 99. na WTA ljestvici, a ulaskom u polufinale izjednačila je svoj najbolji rezultat na turnirima. Za finale će igrati protiv domaće tenisačice Miyu Kato koja je 171. na ljestvici

VIDEO

Jana Fett (20) nastavlja briljirati u tjednu iz snova. Nakon što je izbacila prvu nositeljicu u prvom te favoriziranu Čepelovu u drugom kolu, sada je pobjedom nad 57. tenisačicom svijeta, Kineskinjom Qiang Wang, izborila polufinale WTA turnira u Tokiju.

Jana je pobijedila 6-3, 4-6, 6-3 nakon dva sata igre, a ovo joj je drugi polufinale WTA turnira u karijeri. No, ulaskom među četiri najbolje tenisačice u Tokiju Fett je stigla i do najboljeg renkinga u karijeri, po prvi put bit će među 100 najboljih tenisačica svijeta.

Na live renkingu Jana je sada 99. tenisačica svijeta, no ima veliku priliku izboriti po prvi put izboriti i finale s obzirom da će na drugoj strani biti 171. tenisačica svijeta, Japanka Miyu Kato.

Osam puta uzimala servis protivnici

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Fett je u prvom setu uzela dva servisa suparnici i povela sa 1-0, no u drugom setu gubi svoja prva dva servisa i Kineskinja dolazi u vodstvo od 3-0. Nakon toga hrvatska tenisačica dobija svoj servis i uzima servis suparnici te smanjuje zaostatak na 3-2. Do kraja seta Fett je Kineskinji uzela još jednom servis, ali to nije bilo dovoljno i na kraju je Wang izjednačila u setovima na 1-1.

Treći set je izjednačen od početka, ni Fett ni Wang ne gube svoja prva dva servisa, no onda najprije Fett uzima servis Kineskinji za vodstvo od 3-2, da bi nakon toga Wang vratila svoj servis i izjednačila na 3-3. Fett poslije toga uzima servis kineskoj tenisačici za 4-3, zatim ne gubi svoj i na kraju hrvatska tenisačica uzima još jednom servis suparnici za konačnu pobjedu.

Hrvatska je tenisačica u meču osvojila više poena na prvom servisu, 65 posto, spasila je četiri od deset break lopti, ali je suparnici osam puta uzimala servis i ukupno je u meču osvojila 91 od 166 poena, dok je Kineskinja osvojila 75.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka