Obavijesti

Sport

Komentari 4

Favoriti savršeni: U Rimu prava golijada, prvi favorit uvjerljiv...

Favoriti savršeni:  U Rimu prava golijada, prvi favorit uvjerljiv...
1

Najefikasniju utakmicu večeri odigrali su Lazio i RB Salzburg, a na koncu su Talijani slavili 4-2. Lazio je time prekinuo Salzburgov niz od 19 europskih utakmica bez poraza

VIDEO

Prve utakmice četvrtfinala Europske lige protekle su u dominaciji domaćina koji su ostvarili sve četiri pobjede. Arsenal je pobijedio moskovski CSKA 4-1, Atletico Madrid je slavio protiv Sportinga 2-0, Lazio je porazio RB Salzburga 4-2, dok je RB Leipzig pobijedio Marseille 1-0.

Atletico je protiv Sportinga poveo već nakon 22 sekunde igre, a pogodak je postigao Koke. Najviše zasluga za vodstvo španjolskog sastava imao je gostujući branič Urugvajac Sebastian Coates koji je 'poklonio' loptu Diegu Costi koji je potom sjajno uposlio Kokea, a ovaj zabio za 1-0.

I drugi pogodak Atletico je zabio nakon pogreške gostujuće obrane. Ovoga puta u 'naslovnoj' ulozi bio je Francuz Jeremy Mathieu, a njegovu pogrešku kaznio je Antoine Griezmann.

U nastavku susreta bilo je prilika na obje strane, ali rezultat se nije mijenjao. Šime Vrsaljko nije konkurirao za utakmicu zbog problema s mišićem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Arsenal je u Londonu pobijedio CSKA 4-1 i načinio veliki korak prema plasmanu u polufinale. Zanimljivo, svih pet golova palo je u prvom poluvremenu. Za 'Topnike su zabili po dva gola Aaron Ramsey (9, 28) i Alexandre Lacazette (23-11, 35), dok je pogodak za CSKA zabio Aleksander Golovin nakon sjajno izvedenog slobodnjaka sa 20-tak metara.

Arsenal je posljednji put igrao u Kupu Uefa ili Europskoj ligi u sezoni 1999/2000. kada je stigao do finala Kupa Uefa izgubivši od Galatasaraya nakon jedanaesteraca.

Najefikasniju utakmicu večeri odigrali su Lazio i RB Salzburg, a na koncu su Talijani slavili 4-2. Lazio je time prekinuo Salzburgov niz od 19 europskih utakmica bez poraza. Austrijanci su seriju započeli 3. studenog 2016. pobjedom u Nici 2:0. Od tada su spojili 11 pobjeda i osam neodlučenih ishoda. Rekord drži Ajax koji od rujna 1994. do travnja 1996. nije izgubio 21 utakmicu u nizu.

Domaćin je poveo u 8. minuti golom Senada Lulića, a izjednačio je Valon Berisha iz kaznenog udarca u 30. minuti. 'Nebesko-plavi' su u novo vodstvo stigli u 49. minuti kada je Marco Parolo fantastičnim udarcem petom svladao Alexandera Walkea. U 72. minuti izjednačio je Minamino. No, radost Austrijanaca kratko je trajala. Svega tri minute kasnije Anderson je zabio za novu prednost Rimljana, a u 77. minuti je Immobile povisio na 4-2.

Duje Ćaleta-Car je odigrao cijeli susreta za gostujući sastav.

Pobjedu je ostvario i RB Leipzig protiv Marseillea, a pogodak odluke zabio je Timo Werner u posljednjim trenucima prvog dijela nakon sjajne kontre koju je povukao Emil Forsberg. Samo dvije minuta ranije Bouna Sarr je uzdrmao vratnicu za francuski sastav.

Uzvratni susreti su na rasporedu 12. travnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu