Obavijesti

Sport

Komentari 15

Federer bez izgubljenog seta, Nole bez muke s Gasquetom

Federer bez izgubljenog seta, Nole bez muke s Gasquetom
1

Đoković, Federer i Fognini izborili su četvrtfinale Roland Garrosa. Srpski i švicarski tenisač u tri seta su prošli dalje, dok je Talijan izbacio Montanesa nakon četiri sata

VIDEO

Kraj prvog tjedna Roland Garrosa nije donio velika iznenađenja. Očekivani plasman u četvrtfinale ostvarili su Roger Federer i Novak Đoković te Fabio Fognini.

Do četvrtfinala je stigao bez izgubljenog seta, a u osmini finala je pobijedio sunarodnjaka Stanislasa Wawrinku 6-3, 6-2, 7-5...

Bio je to deseti meč dvojice tenisača koji su zajedno na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine osvojili zlatnu medalju u parovima. Wawrinka je ostao na jednoj pobjedi, koju je upisao prije dvije godine u Monte Carlu.

Federer je dominirao i bez većih problema upisao plasman u svoj 28. uzastopni četvrtfinale na Grand Slam turnirima. Pobjednik Roland Garrosa prije dvije godine igrat će u četvrtfinalu protiv boljeg iz ogleda Španjolca Davida Ferrera i Francuza Gaëla Monfilsa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trenutno najbolji tenisač svijeta Novak Đoković nije dopustio iznenađenje uvjerljivo svladavši 13. nositelja Richarda Gasqueta 6-4,6-4, 6-2 nakon 17 minuta igre. Nole je bio dominatan kroz cijeli meč osvojivši 4 od 8 break lopti, ne izgubivši pritom nijedan servis. Time je produljio niz od 41. pobjede ove sezone, 43. ukupno.

Puno veću dramu vidjeli su gledatelji u okršaju Talijana Fabija Fogninija i Španjolca Alberta Montanesa. Obojica tenisača borili su se za svoj prvi četvrtfinale na nekom Grand Slam turniru, a slavio je 24-godišnji Fognini sa 4-6, 6-4, 3-6, 6-3, 11-9 nakon 4 sata i 22 minute borbe. Pritom je Fognini spasio pet meč-lopti! Pobijedio je iako ga je u 14. gemu uhvatio grč u bedrenom mišiću lijeve noge. Tada je servirao za ostanak u meču i bio je dva poena udaljen od poraza. Kasnije je, s vidljivim problemima i bolnom grimasom na licu, u dva različita gema spasio kombinirano pet meč-lopti, a onda je napravio break za vodstvo 10-9. Uspješno je odservirao za pobjedu.

Ako još dodamo da je Montanes imao 2-1 u setovima i 3-1 u četvrtom, a potom i 5-2 u petom setu, onda je jasno kakvu je priliku 30-godišnji Španjolac propustio. Pogotovo ako znamo da je zadnjih šest mečeva u karijeri u pet setova dobio. Fognini je prvi Talijan u četvrtfinalu nekog Grand Slam turnira od 1998. godine.

U ženskom dijelu turnira je prva do četvrtfinala stigla 15. tenisačica svijeta, 19-godišnja Ruskinja Anastasija Pavljučenkova. Pobijedila je sunarodnjakinju i treću nositeljicu Vjeru Zvonarjevu 7-6(4), 2-6, 6-2. Pavljučenkova je najmlađa igračica koja je ostala u turniru. U trećem setu je Zvonarjeva imala 2-1 i gem-loptu na svom servisu, samo da bi Pavljučenkova osvojila pet gemova u seriji.

Nakon što su se još ranije ispale prva i druga nositeljica, Dankinja Caroline Wozniacki i Belgijanka Kim Clijsters, sada je najviše postavljena nositeljica koja je još u turniru, i to četvrta, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka.

Roland Garros, tenisači, osmina finala:

Federer (3) - Wawrinka (14) 6-3, 6-2, 7-5

Đoković (2) - Gasquet (13) 6-4, 6-4, 6-2

Fognini - Montanes 4-6, 6-4, 3-6, 6-3, 11-9

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac