Obavijesti

Sport

Komentari 84

Federer je kao planina: Marine, ponovi ono izdanje s US Opena

Federer je kao planina: Marine, ponovi ono izdanje s US Opena
1

POSEBNE PRIPREME Roger Federer je preskočio Roland Garros samo kako bi se što bolje pripremio za svoj omiljeni Wimbledon. U tim pripremama sudjelovao je i naš Ivan Ljubičić

VIDEO

U 49 godina, otkad je tenis postao profesionalni sport, nijednom igraču nije trebalo toliko pokušaja do dođe do prvog finala kao Marinu Čiliću. Međugorčaninu je ovo 11. nastup na Wimbledonu.

Ponovi li US Open iz 2014. i osvoji najveći i najvažniji teniski turnir iz prvog pokušaja, to čekanje od 11 godina zapravo uopće više neće biti važno.

- Kad sam osvojio US Open, u glavi su mi se otvorile brojne mogućnosti za ostatak karijere. Učiniti to ponovo, postati wimbledonski prvak, značilo bi mi još i više - istaknuo je Marin, koji je vjerojatno dobio idealnog suparnika u finalu.

Pobjedi li ‘Najvećeg’, pobjedi li Rogera Federera u njegovu dnevnom boravku, Čilić će ući u legendu. A ne treba zaboraviti da Švicarac u Wimbledonu ove godine još nije izgubio niti jedan set.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Debi za sedmog nositelja

- Znam da ispred mene stoji planina, no vjerujem u sebe - istaknuo je Marin.

S Federerom je igrao sedam puta, a slavio je samo jednom. U polufinalu US Opena 2014. Pomeo ga je s 3-0 i potom protiv Nishikorija uzeo naslov.

- Dva posljednja meča s Federerom trebaju mi biti temelj na kojem trebam graditi put do uspjeha - kaže Marin.

I još jedna zanimljivost, Marin je na Wimbledonu sedmi nositelj, a nikad u povijesti sedmi nositelj nije zaigrao u finalu. Federer se ne zamara tom statistikom, njega uoči meča s Čilićem zanima - dobar san.

- Važno mi je da se dobro naspavam. Želim u nedjelju imati dovoljno snage za dug i naporan meč - kaže Roger.

Shvaćamo Švicarca, za manje od mjesec dana napunit će 36 godina, a u tim godinama dobar san zlata vrijedi. Iako, taj “stari” Federer može još jedanput ispisati povijest - u nedjelju može postati prvi tenisač s osam wimbledonskih naslova. A pazite, ovo mu je 11. finale. 

Tri brata u loži

Marin će u loži imati veliku pomoć, osim njegova tima, za njega će navijati i njegova tri brata, Vinko, Goran i Mile.

- Marin je miran tip, no mora pokazati da je i zvijer. Pa visok je gotovo dva metra i samo pojavom trebao bi zastrašivati suparnike - istaknuo je Marinov trener Jonas Björkman.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi