Obavijesti

Sport

Komentari 9

Federer proslavio 38. rođendan pa otkrio tajnu dugovječnosti

Federer proslavio 38. rođendan pa otkrio tajnu dugovječnosti
1

Morate biti sretni kad igrate. Jasno je da u ovim godinama niste na vrhuncu svoje igre, pa morate pronaći nešto za uživanje u putovanju, igranju mečeva, treniranju, govori od danas 38-godišnji Federer

VIDEO

Navikao je da mu organizatori Rogers Cupa, bilo to u Torontu ili Montrealu, prirede tortu i malu proslavu na terenu, ako je tog dana igrao, ali Roger Federer ove je godine svoj dan odlučio proslaviti udaljen od teniskih obaveza.

Jedan od najvećih tenisača svih vremena, za većinu bez dvojbe i najveći, danas je napunio 38 godina i ako ga pitate dokad još misli igrati, neće vam precizno odgovoriti. No hoće što ga još uvijek drži motiviranog.

Dijeta i spavanje

- Morate biti sretni kad igrate. Jasno je da u ovim godinama niste na vrhuncu svoje igre, pa morate pronaći nešto za uživanje u putovanju, igranju mečeva, treniranju. Potrebna je strast u svemu što radite. Tenis je životna škola, svaki dan upoznajete nove ljude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Federer nikada, ali baš nikada, nije predao meč koji je započeo, a odigrao ih je 1487 (1222 - 265). Nevjerojatan podatak kakva je i cijela njegova karijera koja broji 20 Grand Slam naslova i ukupno 102 turnirske titule. Nekakva tajna tu definitivno mora postojati.

- Tajna fizičke spremnosti, bez obzira na godine, jest u dijeti i spavanju, istezanju te masaži. To samo svjedoči profesionalizaciji sporta.

Iako nitko ne bi htio da taj dan dođe, jednom će i Švicarac objaviti da je bilo dosta. Što će onda raditi?

- Sumnjam da ću biti komentator ili trener. Bit ću s djecom jer volim biti u Švicarskoj. Više od dvadeset tjedana godišnje nisam kod kuće, bilo je toga previše u posljednjih 20 godina.

Zato uživajmo u njemu dok još možemo. Počevši od Cincinnatija sljedećeg tjedna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu