Obavijesti

Sport

Komentari 21

Fenomenalan derbi na Pecari: Zrinjski slavio 4-3 golom u 93.

Fenomenalan derbi na Pecari: Zrinjski slavio 4-3 golom u 93.
6

Zrinjski je slavio u hercegovačkom derbiju protiv Širokog Brijega na Pecari rezultatom 4-3. Fantastičnu utakmicu punu preokreta riješio je Filip Arežina golom u 94. minuti...

VIDEO

Nedjeljni derbi 20. kola Premijer lige BiH na Pecari između Širokog Brijega i Zrinjskog, utakmica za koju žive Hrvati u Hercegovini, zadovoljila je apetite svih koji su je pratili. Završilo je 4-3, a gosti su osvojili tri boda iako su zaostajali 2-0.

Ivan Crnov, bivši napadač Croatije Sesvete, Gorice, ali i Zrinjskog, zabio je bivšem klubu u dresu Širokog već u šestoj minuti nakon što je Goran Karačić obranio šut Ivana Krstanovića. Upravo je nekadašnji napadač Zagreba, Dinama, Rijeke i Zadra zabio drugi gol za plave preciznim udarcem iskosa već u 12. minuti.

Za mnoge bi momčadi takav rasplet situacije značio kraj bilo kakvih nadanja u pozitivan rezultat, ali ne i za Zrinjski, trenutačno drugoplasirani sastav bosanskohercegovačkog prvenstva. Nakon kraćeg prekida zbog bakljade u 23. minuti, Jasmin Mešanović iz penala u 30. minuti vratio je Mostarce u igru. S takvim rezultatom igrači su otišli na odmor.

Bodren velikim brojem Ultrasa i drugih navijača koji su pridošli na Pecaru bodriti goste, Zrinjski je izjednačio već u četvrtoj minuti nastavka golom Olivera Petraka, još jednog igrača koji je igrao HNL u dresu Lučkog i Istre 1961. Deset minuta potom Krstanović, koji se u Hrvatskoj nazabijao penala, imao je šansu s bijele točke vratiti vodstvo Širokom. No sjajni Karačić pročitao je njegov udarac.

Za konačan preokret i vodstvo Zrinjskog pobrinuo se Ognjen Todorović preciznim udarcem pod prečku s lijeve strane u 70. minuti. No ni to nije bio kraj. Boris Pandža, bivši stoper Hajduka, glavom je nakon kornera u 77. minuti pogodio za 3-3. Do kraja su obje momčadi imale nekoliko prilika za četvrti, pobjedonosni gol, a u četvrtoj minuti nadoknade Ivan Arežina, džoker s klupe momčadi Vinka Marinovića, pogodio je za pobjedu Zrinjskog 4-3.

Zrinjski je tako zadržao priključak i zaostatak od jednog boda za vodećom Slobodom iz Tuzle. Široki je na petom mjestu s 36 bodova, osam bodova manje od Slobode i sedam od Zrinjskog.

Premijer liga BiH, 20. kolo:

  • Sloboda Tuzla - Radnik Bijelina 1-0
  • Široki Brijeg - Zrinjski 3-4
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka