Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Fiesta furije' kod Rumunja, Danska lako preko Gibraltara

'Fiesta furije' kod Rumunja, Danska lako preko Gibraltara
1

Španjolska reprezentacija je u četvrtak prvi puta slavila u gostima kod Rumunja, dok je Danska uspjela postići najbolji rezultat večeri pobijedivši Gibraltar s čak šest golova razlike...

VIDEO

BiH - Lihtenštajn 5-0

Bosanskohercegovačka reprezentacija savladala je u kvalifikacijskoj utakmici  Lihtenštajn 5-0. Briljirao je Amer Gojak s dva gola i asistom Edinu Džeki.

Momčad Roberta Prosinečkog je sa sedam bodova na trećem mjestu, iza Italije s maksimalnih 15 bodova i Finske koja ih ima 12 nakon što je u Helsinkiju svladala Grčku s 1-0. Za treći uzastopni poraz Grka zaslužan je Teemu Pukki koji je u 52. minuti pogodio iz kaznenog udarca.

Modro blago: Gojak dva gola i asist, Ademi utrpao Izraelu
Modro blago: Gojak dva gola i asist, Ademi utrpao Izraelu

Izrael - Sjeverna Makedonija 1-1

Sjeverna Makedonija je bodom na gostovanju u Be'er Shevi ostala u igri za plasman na EURO 2020. Izraelci su poveli u 55. minuti golom Zahavija, a u 64. minuti makedonski kapetan Ademi je glavom postigao pogodak za 1-1. Vodeća Poljska ima maksimalnih 12 bodova iz četiri utakmice, Izrael je drugi sa osam, Austrija treća sa šest, a Sjeverna Makedonija na četvrtom mjestu sa pet bodova, koliko ih ima i Slovenija uz utakmicu manje.  

Talijanima teško s Armenijom, Mancini jedva izvukao pobjedu
Talijanima teško s Armenijom, Mancini jedva izvukao pobjedu

Rumunjska - Španjolska 1-2

Španjolska je prvi put u povijesti slavila na gostovanju u Rumunjskoj, iako je domaći vratara Tatarusanu činio čuda. Već u prvom poluvremenu su Španjolci uputili osam udaraca u okvir, a u mreži je završila samo jedna lopta i to ona koju je tamo poslao Sergio Ramos iz kaznenog udarca u 29. minuti. Već u 47. minuti Jordi Alba je prošao po lijevoj strani i dodao usamljenom Pacu Alcaceru na pet metara koji je lakoćom pogodio za 2-0.

Rumunji su uspjeli samo smanjiti zaostatak golom Andonea (59), ali ne i izbjeći prvi domaći poraz od Španjolaca, iako je Llorente u 79. minuti zaradio crveni karton zbog prekršaja nad Puscasom, kad je bio zadnji čovjek obrane. Rumunji nisu iskoristili brojčanu prednost, iako su u sučevom dodatku imali nekoliko izglednih prilika, ali je španjolski vratar Kepa sačuvao svoju mrežu.

Zbog Srba izletio sa Svjetskog, a sada sudi našim 'vatrenima'
Zbog Srba izletio sa Svjetskog, a sada sudi našim 'vatrenima'

Norveška - Malta 2-0; Farski Otoci - Švedska 0-4

Ni u ostalim utakmicama u skupini F nije bilo iznenađenja. Norveška je sa 2-0 kod kuće svladala Maltu golovima Bergea (34) i Kinga (45+1-11m), dok je Švedska bila uvjerljiva na Farskim Otocima i slavila sa 4-0. Dvostruki strijelac bio je Isak (12, 15), a po jedan pogodak postigli su Lindelof (23) i Quaison (41). Na polovici kvalifikacija Španjolci imaju maksimalnih 15 bodova, Švedska je na 10, a Norveška na osam. Rumunjska je četvrta sa sedam bodova, a na začelju su Malta (3) i Farski Otoci (0).  

Hamšik: Hrvati su ranjivi bez bitnih igrača, možemo ih dobiti
Hamšik: Hrvati su ranjivi bez bitnih igrača, možemo ih dobiti

Gibraltar - Danska 0-6

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvarila je Danska koja je sa 6-0 slavila na gostovanju kod Gibraltara. Eriksen je dvaput realizirao kaznene udarce (34, 50), Gytkjaer je dvaput pogađao iz igre (74, 78), a u strijelce su se upisali i Skov (6) te Delaney (69).

U skupini D su tri neporažene reprezentacije, uz Dansku su to još Irska i Švicarska koje su remizirale (1-1) u Dublinu. Švicarci su poveli golom Schara (74), a izjednačio je McGoldrick (85). Irska vodi sa 11 bodova, ali iz pet utakmica. Danska ih ima osam iz četiri nastupa, a Švicarska pet iz samo tri utakmice.

(eg)

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu