Obavijesti

Sport

Komentari 11

Fifa je pokrenula istragu: Rusi rasistički vrijeđali Francuze...

Fifa je pokrenula istragu: Rusi rasistički vrijeđali Francuze...
1

Fifa je pokrenula istragu protiv ruskih navijača koji su na rasističkoj osnovi vrijeđali igrače francuske nogometne reprezentacije u njihovom prijateljskom ogledu odigranom u utorak

VIDEO

Fifa je pokrenula istragu protiv ruskih navijača koji su vrijeđali igrače francuske reprezentacije tijekom njihovog prijateljskog susreta. Utakmica je odigrana u utorak na stadionu Krestovsky u St. Petersburgu na kojem će se igrati i brojne utakmice ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva

Utakmica je završila pobjedom Francuske 3-1, ali nažalost su ju obilježili domaći navijači koji su vrijeđali protivničke igrače druge rase. Svaki put kada bi igrač druge boje kože dobio loptu, s tribina bi se čuli svakakvi povici, a najviše prema Pogbi i Dembeleu.

- Trenutno prikupljamo izjave i potencijalne dokaze koji upućuju na diskriminaciju- stoji u službenom priopćenju Fife.

Povodom ovih događaja oglasila se i francuska ministrica sporta Laura Flessel, koja poziva sve da zajedničkim djelovanjem uklone rasizam.

- Za rasizam nema mjesta na nogometnim igralištima. Moramo zajedno djelovati na međunarodnoj i europskoj razini kako bismo uklonili ove radnje.

Rasističke uvrede na toj utakmici prijavili su fotografi koji tvrde kako su čuli razne uvrede, najviše dok su se igrači pripremali da izvedu korner.

Ruske vlasti također su se uključile u istragu, te navode kako će poduzeti određene mjere ako su tvrdnje fotografa istinite.

- Započeli smo istragu i svi dokazi bit će detaljno pregledani. Ako je na utakmici uistinu bilo rasističkog vrijeđanja, poduzet ćemo određene mjere kako bismo to spriječili u budućnosti- izjavio je ruski inspektor zadužen za borbu protiv rasizma i diskriminacije Alexei Smertin.

Ovo je već treći slučaj rasizma na tom stadionu ove sezone. Uefa je već dva puta kažnjavala Zenit zbog rasističkih uvreda njihovih navijača u utakmica Europske lige.

Fifa za SP odredila 99 sudaca iz 46 država: Hrvata tu nema!
Fifa za SP odredila 99 sudaca iz 46 država: Hrvata tu nema!

Mnogi se pribojavaju da će ovakvih problema biti i na Svjetskom prvenstvu jer nam je do njega ostalo svega nešto više od dva mjeseca, a svoje mišljenje je dao i Piara Powar, predsjednik organizacije "Nogomet protiv rasizma u Europi".

- Za nas je najveći problem u tome što su se ove uvrede dogodile na stadionu koji će biti domaćin jednoj od najvećih utakmica tijekom Svjetskog prvenstva, polufinalu, a i brojne utakmice u grupnoj fazi će se igrati na tom stadionu. Ovo je slučaj koji nas izrazito brine, Svjetsko prvenstvo počinje za nešto više od mjesec dana, a ovakve stvari se događaju. Uz sve to još uvijek nismo dobili nikakve odgovore od organizatora tog stadiona u vezi ovog slučaja koji je vrlo velik problem.

Stadion Krestovsky bit će domaćin čak sedam utakmica Svjetskog prvenstva, uključujući i jednoj iz naše grupe između Argentine i Nigerije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica