Obavijesti

Sport

Komentari 6

Fijasko Crnogoraca u Zagrebu: Pet ABA-ligaša na sastanku...

Fijasko Crnogoraca u Zagrebu: Pet ABA-ligaša na sastanku...
1

Balkanski poluotok je poludio! U Zagrebu je na sastanku Budućnosti bilo tek pet klubova (uz Budućnost), Panathinaikos prijeti istupanjem iz grčke lige, a Partizan je istom mjerom zaprijetio ABA ligi

VIDEO

Budućnost je organizirala sastanak klubova ABA lige u Zagrebu s izuzetkom srpskih momčadi, no doživjela je fijasko... Tek se pet članova regionalnog prvenstva pojavilo!

Na taj potez predsjednik Budućnosti Dragan Bokan odlučio se nakon incidenata u finalnoj seriji ABA lige koji su kulminirali u petoj utakmici kada su Delije u dvorani Pionir napale hrvatskog trenera Jasmina Repešu i njegove igrače. Budućnost je zahtijevala odgodu utakmice, a ABA liga inzistirala je na odigravanju. Rezultat je bio pobjeda Zvezde, i to više nego uvjerljiva (97-54).

Nakon toga krenula su prepucavanja, neki klubovi prijetili su izlaskom iz regionalne lige, a najjača je tu bila Budućnost koja je organizirala sastanak s ostalim klubovima. No pojavilo ih se tek pet. U Zagreb su stigli predstavnici Cedevite, Zadra, Krke i Cibone te, naravno, Budućnosti. Ipak, do zaključka klubovi nisu došli, doznaje Kurir.

A rasulo se dogodio i u Srbiji, gdje je KK Partizan zaprijetio napuštanjem prvenstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon ponovljenih incidenata ugled lige je toliko srozan da klubovima kao njenim vlasnicima prijeti čak i tužba od strane kompanije Myd Sports, čime bi se financiranje lige ozbiljno dovelo u pitanje, a samim tim i njen opstanak.

KK Partizan NIS nikada neće biti sredstvo za potpaljivanje u sukobima zaraćenih strana, naročito ne u sukobima sudionika incidenata koji su svojim ponašanjem doveli u opasnost opstanak same lige. Mi ćemo biti klub koji će konstruktivnim prijedlozima upućenim Skupštini ABA lige i njenim izvršnim organima, dati svoj maksimalan doprinos u očuvanju takmičenja koje čitavom regiji, u ovom trenutku, osigurava sudjelovanje u Euroligi i Eurokupu.

Kao odgovoran klub, Partizan NIS poziva sve klubove koji će na sjednici Skupštine, 24. svibnja, odlučivati o daljoj sudbini regionalnog natjecanja, da svojim glasovima osiguramo regularno natjecanje, a sudionike spomenutih incidenata adekvatno, u skladu sa propozicijama kaznimo.

Također, Partizan NIS od klubova traži da se polazne osnove za sve sudionike u regionalnom prvenstvu ponovo jednako postave, jer u ovom trenutku to jednostavno nije tako.

Ukoliko menadžment lige i klubovi kao njeni vlasnici, uključujući i Partizan NIS, nisu u stanju da osiguraju regularne uvjete za natjecanje i provedu vlastita pravila i propozicije, KK Partizan NIS više neće biti dio ABA lige i okrenut će se drugim ligama i drugim rješenjima - napisali su iz Partizana na službenoj stranici kluba.

U svu tu pomalo čudnu i zahuktalu situaciju uključeni su i Grci. Olympiakos je već duže vrijeme kandidat za priključenje ABA ligi, a sada se u priču uključio i Panathinaikos.

Iz Olympiakosa su pobjesnili na suđenje u polufinalu Kupa protiv Panathinaikosa kada su u trećoj četvrtini napustili teren, a od tada se bune na delegaciju sudaca i prijete napuštanjem prvenstva. Na posljednju žalbu oko odabira suca, grčki savez istog je i promijenio, a onda su poludjeli u Panathinaikosu.

- Obustavljamo sve aktivnosti, pa i sljedeću utakmicu. Tako će biti dok legitimnost ne nadvlada terorizam i bezakonje koje se Olympiakos trudi uspotaviti, a državni organi to mu toleriraju - rekli su Zeleni, koji traže i ostavku grčkog ministra sporta, a za kraj su poručili: 'Ili mi ili oni'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića