Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Filipa prije svake utrke moram zagrliti, to je nešto posebno'

'Filipa prije svake utrke moram zagrliti, to je nešto posebno'
1

Srce mi je stalo kad se Filip skoro zabio u "šetača" na cilju u Alta Badiji. To je bio sudac koji je zbog te gluposti dobio otkaz! Filip može do malog Kristalnog globusa!, kaže nam Filipov tata Tomislav Zubčić

VIDEO

Kaj da vam velim, presretni smo i zadovoljni, javio nam se presretni Tomislav Zubčić, otac naše skijaške senzacije Filipa (27).

Zubčić mlađi došao je do sjajnog drugog mjesta u ponedjeljak u austrijskom Hinterstoderu. Iza sebe je ostavio konkurente Žana Kranjeca i Henrika Kristoffersena. Za potonjim u poretku veleslaloma zaostaje samo 26 bodova. Filip još može do malog Kristalnog globusa.

- Naravno da može! Ipak, i Filip i ja volimo reći da idemo iz utrke u utrku. Morate znati jedno, nitko o tome ni slova nije napisao. Filip je sezonu počeo u Söldenu sa startnim brojem 29... Danas se bori za mali Globus, s tim je sve rečeno.

Pokretanje videa...

Filip Zubčić 01:18

Gospodin Tomislav u Hinterstoderu je gotovo zaplakao od sreće i ponosa. "Da, to je moj sin!", vikao je euforični tata Zubčić.

- Puno mi to znači. Nemam neki ritual prije utrke, ali sina uvijek moram zagrliti. To je moja i Filipova "stvar", bez toga ne ide - otkrio nam je.

Tata Zubčić ne propušta Filipove utrke jer je dio tima. S njim ide i na "kraj svijeta", a vjerujte, nije mu uvijek lako.

- Da, ići ćemo i u Kranjsku Goru i u Cortinu d'Ampezzo na završnicu. Tamo neće biti gledatelja, ali imam sreću da sam dio tima pa mogu ići. Uh, što smo sve prošli ove sezone... Kad se sjetim onog "šetača" u kojeg se Filip skoro zabio pred ciljem u Alta Badiji. Srce mi je skoro stalo! A zbog čega? Sve zbog ljudske gluposti. Inače, taj čovjek nije nikakav huligan. To je bio sudac na cilju. Mislio je da je tzv. "TV break". Filip je u zadnji trenutak podigao pogled i izbjegao katastrofu. Inače uvijek ima glavu spuštenu da brže prođe ciljnom ravninom - objašnjava Tomislav pa dodaje:

- Ne usudim se ni pomisliti što bi bilo da se zabio u njega. Pa vjerojatno cijeli prvi mjesec ne bi mogao skijati. Ispričavali su nam se danima iz organizacije. Kasnije sam čuo da je taj sudac dobio otkaz.

U Filipovom stožeru ovih je dana veselo...

- Prvu veću feštu imali smo u Adelbodenu kad je Filip osvojio drugo mjesto. Proveselili smo se, izašli van i otišli među navijače. Nema tko nam nije čestitao iz skijaškog svijeta. Znate kako je, skijanje je sport u kojem prevladava obiteljska atmosfera među natjecateljima. Stalno zajedno putujemo i družimo se. Hoće li biti fešta kad završi sezona? Uf, daleko je to još, idemo prvo po taj mali Kristalni globus.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića