Obavijesti

Sport

Komentari 81

Finale nam sudi stari znanac, Argentinac koji je i otvorio SP

Finale nam sudi stari znanac, Argentinac koji je i otvorio SP
1

NESTOR PITANA Argentinac je inače otvorio Mundijal utakmicom Rusije i Saudijske Arabije (5-0), a sad će i zatvoriti turnir utakmicom Francuske i Hrvatske u Moskvi

VIDEO

Fifa je izabrala Argentinca Nestora Pitanu (43) za glavnog suca utakmice Hrvatske i Francuske u finalu Mundijala. 

Pitana će nam u Rusiji drugi puta dijeliti pravdu - prvi put sudio nam je protiv Danske u osmini finala 1. srpnja (1-1). Pitana je Fifin sudac od 2010. godine, a na ovom je turniru već sudio već tri utakmice izuzev spomenute s Dancima.

Argentinac je inače otvorio Mundijal utakmicom Rusije i Saudijske Arabije (5-0), a sudio je utakmice Meksika i Švedske te Urugvaja i Francuske.

Inače, Pitana nije samo sudac već je on i profesor tjelesnog odgoja u jednoj argentinskoj školi, a također se bavio i glumom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Suđenjem se počeo baviti 2007. godine, a samo tri godine kasnije njegove ime se pronašlo i na Fifinoj listi sudaca.

Od tada je on postao standardan sudac Copa Libertadoresa, a nedugo zatim sudio je i velika natjecanja poput Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu te Copa Americe 2015. godine.

Zanimljivo, još jedan Argentinac napravio je isto - Horacio Elizondo 2006. u Njemačkoj je sudio prvu i posljednju utakmicu na turniru.

Susret Belgije i Engleske za treće mjesto u subotu sudit će Iranac Alireza Faghani.

Argentinac je do sada na SP pokazao 12 žutih kartona, od toga čak pet na utakmici Meksika i Švedske. Poznat je kao lak na kartonima i na penalima, a zanimljivo je da je u utakmici Hrvatske i Danske u osmini finala pokazao samo jedan žuti karton i to tek u 115. minuti Jorgensenu koji je srušio Antu Rebića i skrivio penal.

Pitana je tada odlučio slijediti uputak Fife i ne isključiti Jorgensena, odnosno izbjegao je koristiti dvostruku kaznu. Mateo Beusan je u kasnijoj analizi potvrdio da je Pitana ispravno odlučio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske