Obavijesti

Sport

Komentari 240

Ništa od senzacije: Barcelona prvak na pogon Luisa Suáreza!

Ništa od senzacije: Barcelona prvak na pogon Luisa Suáreza!
5

Barcelona je osvojila prvi trofej sezone i 24. titulu prvaka Španjolske pobjedom u Granadi 3-0 uz golove Luisa Suáreza. Ronaldo je zabio dva komada Pletikosinu Deporu, ali Realu to nije bilo dovoljno

VIDEO

Atlético je četiri puta bio prvi nakon 37. kola Primere, a u završnih 90 minuta prvenstvene sezone izgubio titulu. Nije mu se pridružila i Barcelona nakon superuzbudljivog finiša u Granadi.

Katalonski klub obranio je naslov prvaka Španjolske pobjedom na gostovanju kod Granade 3-0 golovima čudenog urugvajskog golgeterskog stroja Luisa Suáreza! Drugi put u dvije sezone slavi i naš Ivan Rakitić, koji je igrao do 79. minute.

Real Madrid, koji je uoči posljednjeg kola za Barcelonom zaostajao jedan bod, bio je prvak svega 15 minuta. Toliko je, naime, prošlo otkako je Cristiano Ronaldo zabio za vodstvo "kraljeva" kod Deportiva do vodećeg Suárezova gola na stadionu Los Cármenes.

Barça je od samog početka držala kontrolu nad utakmicom i nije dozvolila praktički nijednu šansu domaćem sastavu, za kojega u zapisniku nije bilo hrvatskog golmana Ivana Kelave koji se "proslavio" izjavama o novčanoj nagradi iz Madrida koja bi stigla u Granadu u slučaju da zaustavi Barcelonu.

Suárez je u 22. minuti, nakon akcije gostiju po lijevoj strani, dobio loptu na pladnju od Jordija Albe i s pet metara mu nije bilo teško poslati loptu u praznu mrežu.

Real je svoj dio posla odradio već nakon 25 minuta i pobrinuo se pobjeći Deportivu na dva gola razlike. Nakon što je Ronaldo pospremio u mreži Benzemin otpadak, imao je sreće i za svoj i Realov drugi gol pogodivši u leđa Mosqueru nakon kornera, nakon čega je lopta ponovno završila iza Pletikose. Tražio je Depor faul u gužvi na petercu, ali nije ga dobio.

Stipe Pletikosa dobio je priliku za oproštajnu utakmicu od profesionalne karijere, drugu u Primeri otkako je u siječnju potpisao šestomjesečni ugovor. Klub iz Galicije pružio mu je tu šansu protiv jednog od najvećih svjetskih klubova i Plete je na krasan način otišao s terena u 38. godini.

Vijesti iz La Coruñe o Realovu vodstvu 2-0 sigurno su stigle u Granadu gdje je Barcelona također tražila drugi gol kojim bi još malo smirila borbene domaćine. To se i dogodilo sedam minuta prije predaha.

Mascherano je proigrao Danija Alvesa na desni bok, Brazilac zavrnuo na pet metara, a tamo Suárez postigao svoj drugi gol na utakmici, ne i posljednji.

Ostalo je u tim trenucima još cijelo poluvrijeme za odigrati u obje utakmice, ali rezultat se nije mijenjao. A mogao se, pogotovo u Granadi gdje je El Arabi u 58. minuti imao šansu utakmice kada je izbio sam pred Ter Stegena, ali obranio mu je njemački golman i spasio svoju momčad nervozne završnice.

Imao je zvjezdanih trenutaka i golman Depora Stipe Pletikosa skinuvši dva udarca Marcela u razmaku od nekoliko minuta u završnici utakmice, zbog kojih je zaradio ovacije Riazora na kojem je Luka Modrić igrao svih 90 minuta i pritom dobio žuti karton, a Mateo Kovačić ostao na klupi za pričuve.

A apsolutna zvijezda dana, uz dužno poštovanje Ronaldu, bio je Luis Suárez koji je u 86. minuti, nakon dodavanja Neymara, zabio i treći gol na utakmici, 40. u sezoni i 14. u posljednjih pet utakmica u Primeri. Ostavio je tako Ronalda pet golova iza sebe i osigurao si Zlatnu kopačku Europe za najboljeg strijelca sezone na Starom kontinentu.

Barcelona je osvojila 24. naslov prvaka Španjolske i približila se Realu koji je i dalje uvjerljivo vodeći na vječnoj ljestvici s 32 naslova. Kataloncima i Madriđanima ostaje šansa za još jedan trofej na kraju sezone; Barcelona igra finale Kupa kralja protiv Seville 22. svibnja, a Real očekuje finale Lige prvaka protiv Atlética šest dana poslije.

Kronologija:

Granada - Barcelona 0-3
(Suárez 22', 38', 86')
Deportivo - Real Madrid 0-2
(Ronaldo 7', 25')

90+3' KRAJ UTAKMICE! Barcelona je novi-stari prvak Španjolske zahvaljujući fenomenalnom Luisu Suárezu, a Real Madrid ponovno je drugi...

86' Dok Pletikosi skandiraju na Riazoru zbog nove sjajne obrane, Luis Suárez zabija treći gol za Barcelonu i potvrđuje naslov prvaka za "blaugranu"! Jubilarni 40. gol nezaustavljivog Urugvajca.

82' Pletikosa zaustavlja ubačaj Marcela s nekoliko metara udaljenosti. Čestitao je Brazilac Hrvatu na odličnoj intervenciji.

79' Ivan Rakitić izlazi iz igre, ulazi Arda Turan. Nije Raketa osobito sretan Enriqueovom odlukom, ali brzo će se oraspoložiti. Na korak je od novog naslova prvaka.

72' Fantastična utakmica i za golmana Reala Keylora Navasa, koji je na gol-crti refleksno skinuo šut Jonása Gutiérreza.

60' "Zicer" za Neymara na drugoj strani, brani Andrés Fernández!

58' El Arabi je mogao sada vratiti Granadu i Real u igru! Pucao je neometan s ruba šesnaesterca u desnu stranu, ali pročitao ga je Ter Stegen!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA Po dva gola Cristiana Ronalda i Luisa Suáreza čine razliku u završnim dvobojima za naslov prvaka. Barceloni bi samo čudo u nastavku moglo oduzeti naslov...

38' GOL! Granada - Barcelona 0-2! Novi gol Suáreza. Sjajna lopta Mascherana na desnu stranu za Alvesa koji je taman izbjegao zaleđe i centrirao je prije nego što je izašla iz igre, a Suárez ju je dočekao na prvoj stativi i pospremio u mrežu.

25' GOL! Deportivo - Real Madrid 0-2! Opet Cristiano Ronaldo. Nakon kornera s lijeve strane Portugalac je pucao glavom i pogodio u leđa Mosqueru od kojega se lopta odbila u mrežu. Tražili su domaćini faul u gužvi na petercu, ali sudac je samo odmahnuo rukom.

22' GOL! Luis Suárez zabija za vodstvo Barcelone! Dugo su gosti lomili domaćine i napokon su uspjeli. Alba je uposlio nečuvanog Urugvajca koji s pet metara lakoćom zabija za 1-0 i vraća Katalonce u sedlo.

7' GOL! Real vodi protiv Deportiva! Akciju po lijevoj strani zaključio je Cristiano Ronaldo koji je pogodio pokraj nemoćnog Pletikose. Ostane li ovako, Madriđani su prvaci...

1' Počele su utakmice u Granadi i La Coruñi!

16:20 Stipe Pletikosa odigrat će posljednju utakmicu u karijeri protiv velikog Real Madrida. Moglo se dogoditi da i na drugoj utakmici imamo svog golmana u početnoj postavi, no Ivan Kelava ipak je ostao izvan zapisnika Granade za sraz protiv Barcelone. Ako razlog tome nije forma, onda su svakako izjave koje je ranije ovog tjedna dao za 24sata u kojima je spomenuo da će dobiti novac od Reala uspiju li spriječiti Barcelonu da dođe do pobjede. Luka Modrić i Ivan Rakitić standarno kreću u prvim postavama Reala odnosno Barcelone, dok Mateo Kovačić priliku čeka s klupe "kraljevskog" kluba.


GRANADA Andrés Fernández  - Miguel Lopes, Babin, Ricardo Costa, Lombán - Doucouré, Pérez - Rochina, Fran Rico, Peñaranda - El Arabi

BARCELONA Ter Stegen - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar


REAL MADRID Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Kroos, Casemiro, Modrić - Bale, Benzema, Ronaldo

DEPORTIVO Pletikosa - Manuel Pablo, Arribas, Sidnei, Navarro - Cartabia, Mosquera, Bergantiños, Fajr - Lucas, Luis Alberto


Atlético je prošli tjedan ispao iz utrke za naslov prvaka Španjolske, a ostali su samo dva najveća kluba, Barcelona i Real Madrid. Odluka o najboljoj momčadi Primere pada danas nešto prije 19 sati.

Barcelona gostuje kod 16-plasirane Granade i pobjedom će obraniti naslov prvaka neovisno o drugoj utakmici. Remizira li ili izgubi, otvara šansu Realu da je pretekne.

"Kraljevima" na gostovanju kod također rasterećenog Deportiva u La Coruñi igra samo pobjeda, ali ne ovisi samo o sebi. Bez pomoći Granade ne može do prvog mjesta.

Pratite kretanje rezultata na portalu 24sata uživo od 17 sati.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 240
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu